0 Läs mer >>
I natt hände något unikt. Det har aldrig hänt oss innan, men lär nog hända igen... Alva vaknade två i natt och skrek...och skrek och skrek och skrek och vad vi än gjorde bara skrek hon hon. Amma hjälpte inte, vagga hjälpte inte, sjunga hjälpte inte... Till slut gick vi ut till skötbordet, tryckte in en Vindi pruttventil och startade hennes favoritmobil med fågelkvitter och hon tystnade. Efter en hel del bajs och leenden mot apan och elefanten och lejonet som cirkulerade till fågelkvittret så tog jag tillbaka henne till sängen. Jag och Peter höll en varsin av hennes händer och hyschade ikapp, så sov hon plötsligt. Sen sov hon till 6:30 och vaknade pigg och relativt glad.

Första skrikattacken ...

2 Läs mer >>
Jag vågar knappt säga det, men jag tror vi börjar få bukt med näsa och mage nu. I alla fall är vi i en bra period just nu. Det märks på Alva att hon haft det jobbigt, för från att ha varit vaken mycket med mycket skrik ett par dagar så sover hon nu massor! Två nätter i rad har hon sovit 12 timmar. Hon ammar sovandes!! Hon sover igenom kvällsrutinen med blöjbyte, massage,tvätt och pyjamas till och med! Tur att hon är nöjd och pigg när hon väl är vaken, annars hade jag nog trott att hon var sjuk eller nåt. 
 
Idag kommer hennes morfar hit! Han har haft otur med förkylningar och då vi har nolltolerans här hemma mot förkylningstecken så har han inte fått komma än. Men idag äntligen ska de få träffas! 
 
I övrigt knallar föräldrarlivet på. Jag har börjat få mensvärk, vi får se om det är livmodern som bara luras eller om jag ska vara en av de ovanliga som får mens trots helamning. Suck... Bistert väder har det ju varit också, men vi har ändå vågat oss på två promenader per dag i veckan! Känner att kroppen orkar mer och mer och jag vet inte om det är våren, att magen är borta eller att det är övertröttheten men liksom (vad verkar som) många nyblivna mammor har jag plötsligt fått för mig att bygga och stärka min kropp. OBS! Inte gå ner i vikt eller annat dumt, speciellt inte då jag ammar, utan bygga muskler, kondition och hållning! Kanske känner man så efter en graviditet då man får känslan av att äntligen få tillbaka kontrollen över sin kropp? 

En trött tjej

0 Läs mer >>
På min dator är layouten här på bloggen helt galen. Misstänker att det är sedan jag tog bort tickern efter att Alva föddes, vet inte riktigt hur jag ska kunna rätta till det. Eller jag vet hur, men minns inte vart... någon som vet så får ni gärna höra av er! Annars får jag vänta tills min vän datanörd nr1 kommer på besök. I vilket fall: jag vet att det ser knäppt ut och jag jobbar på att fixa till det!

Layout-huvudbry

0 Läs mer >>
Tänk att det redan gått en månad! Eller äntligen kanske jag ska erkänna... Hade det inte varit för Alvas eländiga nästäppa hade jag kanske sagt redan, i går kväll var värsta hittills. Såfort jag lutade henne bakåt eller la henne ner vaknade hon av att näsan täppte igen. Med hjälp av bröstmjölk i näsan och en del sugande från mitt håll så löste det tillsist upp sig och vi båda sov gott när Peter kom hem från jobbet. 
 
En vän till min syster har sagt att: "Att bli förälder är att ompröva sina principer " Så jäkla sant! Vi skulle inte ha napp, hon skulle sova i sin säng... Nu har hon sovit två nätter mellan oss med napp i mun ;) nappen verkar göra så hon både andas bättre (färre andningsuppehåll) och sover bättre! Sover hon mellan oss är vi mindre oroliga när det pendlar mellan täppa och inte täppa. Hon sover lika gott vart hon sover :) så utgångspunkt är hennes säng, men sålänge näsan hennes dummar sig så mår vi bättre psykiskt om hon är nära oss. 
 
I helgen var vi på kalas, första som Alva varit på! Hon sov nästan hela tiden, och som vi trodde var det hård konkurrens om att hålla henne. Hon fick så himla fina presenter!  Får ta och lägga upp bilder på dem, kanske ikväll om hon är lugn då.
Efter kalaset kom Håkan på besök, och Alva fick en jättefin body med AC /DC tryck. Han försöker uppenbarligen sätta sin prägel på henne ;) Nog för att jag är synthare och kanske borde protestera :p men vi vet ju inte vad hon kommer uppskatta för musik :)
 
På söndagen kom min mamma med man. De hade med sig smörgåstårta, mums!! De hade också med vår katt hem. Efter att ha varit ute o säkrat reviret i ett dygn kom han tillsist in,men har hittills tillsynes inte reagerat på Alva. 
 
 
 
 

1 månad

0 Läs mer >>
Äntligen visar sig då solen på sin bästa sida och plötsligt är det inte alls så krångligt att komma ut med både vagn och hyperaktiv hund och gå långa promenader!  Igår gick vi tom två stycken! Det tyckte dock inte mitt bäcken om, inte heller ena knät. Sömnen börjar bli bättre o bättre igen, allt eftersom Alvas nästäppa släpper lite i taget! 
 

Härliga sol

1 Läs mer >>
Just nu har Alva så sjukt mycket kläder i storlek 56 så vi undanber oss mer av det! Storlek 50 fick vi lite i också då hon hade typ det när hon föddes, men nu är hon för stor för stlk50.
 
Däremot så spanar jag in storlek 62 nu inför vår och sommar och hittar ju så mycket ursött! 
 Som de här från HM. Nu ska vi ju inte lägga i segelbåten i sommar, men vi (jag) diggar ju marinblått så det förslår.
I samma stil finns ju denna från Zara:
RANDIG SPARKBYXA MED KNUTAR
 
På next fanns det här setet som påminner om ett set jag hade som... 1åring? Varken jag eller Peter är så glada i färgen gul, men denna med citroner var ju tjusig ;)
 
Tja, det var väl det.

"Fönstershoppar" på w...

1 Läs mer >>
När födelsedagspresenter trillat in på kontot känner mig sig plötsligt rik och känner att NU är det dags att beställa hem allt det där man längtat efter, så i veckan kommer det komma hem följande:
* En ny mobil (en som man förhoppningsvis kommer att kunna svara på när det ringer, det ni!!)
* Ett nytt kontantkort (så jag kanske kan röra mig fritt i hemmet när jag ringer och inte alltid stå i samma fönster!!)
* En mina första år bok (köpt med presentkortet från favvojobbet)
* En bärsele (Tjohooo! Sååå efterlängtat! Vi tittade om begagnad men de säljer ju som smör!)
* En babysitter (Ja, mamma, ni har två, men de är på Öland och vi behövde en förra veckan typ. Även detta försökte vi köpa begagnat, men sån vi ville ha sålde tydligen som glass i solsken...)
Och allt detta landade på strax över 2000:- inkl.frakt, hur jävla bra är inte det?? (ursäkta språket)
 
Vidare ska vi i veckan köpa play-doh och gips för att göra avtryck av Alvas fötter och händer <3 , mjölkuppsamlare för alla skydd läcker ju igenom hela tiden, och mat ;)
 

Shoppaholic?

1 Läs mer >>
Jag tror att jag aldrig längtat såhär mycket till vår o sommar! Inte så mycket för ljuset eller värmen, utan för att Alva förhoppningsvis kommer bli mer kontaktbar o regelbunden. Nu hänger liksom amningen ständigt som ett hot i luften: plötsligt kommer hon vara hungrig o behöva ammas igen. Kommer vi hinna med vad vi planerade? Kommer vi hinna fram/hem osv. Framförallt vill jag att hon blir 6månader och vi kan leva lite mer "normalt" dvs att jag själv kan ta med Alva till Växjö och hänga där några timmar, utan att Peter måste vara med och sitta i bilen med henne och jag stressar igenom affärer för att hinna med allt innan nästa matning. 
 
Så längtar jag såklart tills vi kan träffa vännerna H och G och deras döttrar (2mån äldre resp 2 veckor yngre än Alva) och tills Alvas två kusiner föds i maj resp juni...eller var det juli? Och Alvas båda kusinbarn (varav en är född)
 
Blir kanske roligare för vår hund med vår också. Peter kan cykla med henne och vi kanske kan ta längre o längre promenader. Just nu är Ziva något låg. Hon är inte lika matglad (igår spred hon ut frukosten över huset istället för att äta den) och allmänt stilla. Hade hon inte busat till ibland hade jag misstänkt sjukdom, men är väl de ändrade rutinerna och det faktum att vi ägnar mycket uppmärksamhet till den nya individen i flocken och inte henne på samma sätt. Kanske saknar hon katten? 

sommarlängtan

1 Läs mer >>
 
På nåt jädra vänster tror jag att vi lyckats hitta någon slags rutin den här veckan. Ändrar sig väl imorgon bara för det, men ändå! Jag o Alva vaknar runt 6-7, ammar, byter blöja, tvättar Alva, går ut i köket och ligger på filt på golvet och tränar nacke, sjunger, pratar och har allmänt trevligt. När Alva börjar bli trött (efter ca 30 min) går vi till sovrummet igen och ammar, hon somnar och jag somnar :) vid 9-10 vaknar vi igen, ammar och så somnar Alva och jag äter frukost, tar ut hunden, diskar, tvättar eller vad som nu behövs. Efter lunch tar vi en promenad om vädret är behagligt. Ziva är rätt bra på att gå bredvid vagnen, blir bättre och bättre.
 
Nu vaknade Alva, over and out
 
I'm back! Sen efter middag har hon en längre vakenperiod igen då vi är uppe i TVrummet på ett täcke och övar nacke, sjunger och leker. Då är hon vaken 2-3 timmar i sträck. Sen går vi och kägger oss, 21 när Peter jobbar dag, 24:00 när han jobbar kväll. 
 
I natt sov hon hela natten (förutom amningen då), låt oss hoppas på en sådan natt till!

Vardag