2 Läs mer >>
I helgen var det skördefest och jag hade längtat så till att åka till Öland igen! Dock vaknade jag på morgonen med en rosa flytning som senare blev blod och sammandragningar och förtog all glädje över att vara på Öland. Ringde vårdguiden som gab mig ett direktnummer in på Kalmar sjukhus. Väl där sa de att jag skulle höra av mig om det blödde mer, för lite blod var inte farligt. På kvällen blödde jag igen, men valde att inte ringa igen. Idag har jag haft sammandragningar och det har kommit ut gammalt blod, så antar att det var från gårdagen. Under dagen har sammandragningarna lugnat sig och vi beslöt att jag väntar tills imorgon och hör av mig till min barnmorska då. Tänker inte jobba imorgon, har redan kontaktat min vikarie! Ska bara ringa chefen imorgon och meddela att jag är hemma men har löst den dagen i alla fall. Barnmorskan får vara delaktig i beslutet hurvida jag jobbar resten av veckan. Händer det sig så att jag börjar blöda igen eller får ont igen så åker vi in till förlossningen direkt. Nu är vi ju i hemkommunen iaf!
 
Jag är konstigt nog inte så orolig. Var det först, men nu när det lugnat sig och morgondagen är i antågande så är det bara att ta det lugnt och vila, Peter är springpojke och kock och skämmer bort mig som bara den! Tänker ringa barnmorskan Ingela direkt när hon öppnar imorgon! Tillsdess ska jag bara försöka sprida lugna hormoner till Lucky, så hen inte blir stressad!
-------------------------------------------------------------
Uppdatering: Jag har ont i ryggen, men i övrigt är allt lugnt igen! Min barnmorska tyckte det var bra att jag ringde men var inte orolig alls, men bad mig ändå beskriva allt så detaljerat jag kunde. Hon sa att det faktiskt är ganska vanligt, och att det är om det inte slutar blöda som man ska oroa sig. Hon bad mig ta ledigt någon dag, mest för att OM jag börjar blöda igen så ska jag inte kunna ge mig själv skulden. Så tog ledigt från jobbet tills på onsdag, då följer min vikarie med mig och lär sig det nya uppdraget och hjälper mig med lyften, så kan kära vikarien hoppa in när min kropp inte orkar. Det känns som en stor lättnad att min chef och vikarien var med på noterna! Idag har jag varit och handlat och gett efter för alla mina cravings då jag i helgen insåg att jag gått ner ett kilo igen. Så efter en macka med inlagd strömming och ett stort glas mjölk tar jag en paus innan det blir kyckling/svamp sås till pasta. Ikväll blir det rostat bröd med nutella :) Mmm...
 
Igår kväll så sparkade Lucky så Peter kunde känna det! Sen hade Lucky fest hela kvällen tills jag somnade och inte kände efter längre! Idag är hen lugnare...än så länge :)
 

Blödning + uppdaterin...

3 Läs mer >>
Gick förbi helt underbart söta mössa/vantar på Maxi och berättade för Peter när jag kom hem. Varför köpte du dem inte, frågade han. Vill ju inte ha hemma om det händer något... Men vi har ju en låda som vi lägger det jag syr i och tänker som så att skulle det hända något så ger vi helt enkelt bort hela lådan till nästa födda i närheten. Har ju några att välja på isf :) Peter sa att vi ju kan lägga även sådant jag ev köper där. Att jag måste få känna att det är verkligt, att det är på gång, få bona bo! Så nu tillåter jag mig själv att spana lite kläder mm. Det vi tänker köpa innan februari är en overall och några bodys/sparkdräkter. Kommer ju vara kallt förmodligen och lite måste vi ju ha hemma.
 
Om du vill ge kläder till Lucky som anhörig/vän till oss så får du gärna det som gåva efter födseln. Tänk gärna lite större storlekar än de minsta, hellre att Lucky växer i kläderna än att hen redan växt ur dem när hen får dem. Vi blir extra tacksamma om kläderna är könsneutrala, organiska eller begagnade. Du får gärna ge en bok annars :)
 
Här följer lite La Redoute outfits som får mitt hjärta att smälta:
länk
Cocoon Grå/vit Sovpåse med broderier, Hibou länk R baby Mönstrad Pyjamas i velour länk
 
R baby Grå Kofta i rätstickning länk R baby Natur Jacka med öron länk
R baby Grå Babyoverall länk 
 
Hm, mycket varmt med huva verkar det som :p

Drömmer lite

2 Läs mer >>
Redan halvvägs! Har tagit så lång tid att komma hit och ändå känns det som att det smög upp bakom oss och överraskade oss att vi kommit halvvägs i graviditeten. Idag är jag 20+4! Det rör sig inte så mycket, sen plötsligt kan jag känna som att det är disko i magen. Peter vill att vi skaffar en doppler för hemmabruk, så vi kan lyssna på hjärtat. Jag ville ha en, hade bestämt mig för att köpa det efter vecka 20, sen sa barnmorskan att moderkakan låg i framvägg och då finns risken att det är svårt att höra, och att det skulle medföra att jag blir mer orolig. Vi får se vart vi landar. Är ju hans bebis med! :)
 
Annars har vi läst på lite om njurproblemet Lucky har och jag har läst på om gravidpenning, föräldrapenning osv. Jag jobbar ju tyngre nu och tre dagar i veckan. Måndag mår jag fint, tisdag har jag ont i bäckenet på kvällen och går lite konstigt, onsdag får jag ont under arbetet så jag vill lägga mig ner och gråta och väl hemma kan jag inte förflytta mig utan stöd. Barnmorskan tycker jag ska byta arbetsuppgifter, men jag har inga andra, kan inte erbjudas andra. Kan inte säga upp mig, då blir jag ju fattig som en kyrkråtta. Ska be chefen om ett utlåtande till försäkringskassan och söka gravidpenning, fick det till att om det blir godkänt skulle det börja gälla 11 december. Känns som en evighet. Så funderar på att flytta om i schemat så jag ev jobbar mån, tis, tors, Hjälper inte det så får jag flytta dagarna igen och jobba mån, ons, fre. Kanske skulle det bli lättare för höften... Hjälper inte det, ev jag får avslag på ansökan till gravidpenning så får jag väl sluta då. Det blir fattigt värre, men kan ju inte skada mig själv för pengar, finns så mycket viktigare här i världen, som hälsa, kärlek och Lucky :)
 
Nu är det en hund som vill ut i regnet så bara till att knalla ut!
 
 

Halvvägs

2 Läs mer >>
Igår var det ultraljud och jag var toknervös! Lucky lever och mår bra! Växer som en raket och var lite större än hen skulle vara! Allt såg bra ut, förutom lite vatten i njurarna, så vi ska få ännu ett ultraljud i vecka 30 för att följa upp dem. Var inte så ovanligt sa barnmorskan. Moderkakan sitter i framkant och det är därför jag inte känt så mycket rörelser. Jag pekade ut vart jag trott mig känna och hon sa att just där var inte moderkakan så det var helt klart Lucky jag känt! Så nu hoppas jag mest på att bli fri från förkylningen så jag kan må bra igen! 
 
 

Ultraljud nr3

1 Läs mer >>
Då har vi vandrat i den här graviditeten i 19 hela veckor! Och imorgon är det ultraljud! Jag har tyckt magen krympt och inte känt någon mer rörelse. Jag har minst sagt varit orolig! Så blev jag förkyld i helgen, med hosta!  Lucky tyckte inte om hostan och började protestera med sparkar. Nu är jag inte så orolig, men visst gnager det lite i bakhuvudet! Men det är inte länge kvar, om 12,5 timmar får vi se Lucky-skrutt!
 
 

19 veckor bakom oss

3 Läs mer >>
I helgen så lugnade en gravid vän mig via sms och igår ringde jag min nya barnmorska för att fråga om hur farliga lyft är för Lucky egentligen. En sån himla go barnmorska! Jag presenterar mig bara med förnamn och hon är genast glad att jag ringde för då kunde vi stämma av tiden i oktober osv. Hon visste alltså vem jag var bara genom förnamnet! Tack och lov för småortsbarnmorskor! Så glad att vi bytte! Hon sa att lyft nu inte var farligt alls, bara att jobba vidare, och efter det har det faktiskt gjort mindre ont än innan, tänk vad rädsla kan göra!
 
Igår när jag spelade datorspel så kände jag plötsligt en spark, eller vad det var! Det var i alla fall helt klart Lucky! Aldrig känt nåt liknande, men var plötsligt helt säker. Det var som att Lucky ville säga: "Mamma, jag lever!" Har känt av henom en gång till idag, men inte lika tydligt. Det gör absolut inget! Nu är jag ju lugnad! Älskade Lucky-skrutt!
 
 

Slut på oro!

1 Läs mer >>
Så var man orolig igen! I fredags trodde jag att jag fick missfall, men det visade sig vara handen som blödde *himlar med ögonen åt mig själv*- men sedan dess har jag inte kunnat släppa känslan av att något är fel, att magen är mjukare, att Lucky inte lever osv. "Helt normalt" står det i vänta-barn-boken, men är ändå orolig. Mår ju fortfarande illa, har foglossning, läcker mjölk osv osv, men kroppen har ju lurat mig förr...

Känner jag likadant på måndag får jag väl ta och ringa min kära barnmorska. Om inte annat för att få prata med ett proffs och bli lugnad! Vi ska ju på ultraljud om 10 dagar och jag borde kunna lugna mig tills dess. Jag blöder inte, jag krampar inte, Lucky mår säkert fin fint och vickar vidare på rumpan därinne, helt ovetande om sin moders oro!
 

Oro

0 Läs mer >>

Var på utbildning igår, nytt uppdrag i jobbet! Chefen har försiktigt ifrågasatt om jag kommer orka i "mitt tillstånd" och jag svarade: "Det tror jag!". Kollegorna som man inte träffat på ett år log stort och frågade när den lilla var beräknad. Så tydligt är det alltså! Jag berättade glatt att det var ett provrörsbarn, för jag vill aldrig hymla med det! Vi har fasen slitit och kämpat för den här ungen! Det roliga är att folk ofta är så positiva och berättar om vänner, söner och döttrar eller egna problem med fertilitet och barnafödande, på vad jag tror är en helt annan, djupare, nivå än vi annars hade talat om det! Det medför att jag fortsätter att berätta "den lille kommer i februari, tog fem år att komma hit så det känns nära redan nu! Jo, det är ett provrörsbarn!"

I dag vaknade jag med eksem. Har alltid haft eksem, men nu är det överallt! Man kan tro att jag badat i apelsinjuice! Tack och lov får man använda hydrokortison som gravid och jag öser på med babyolja däremellan. I övrigt har jag slutat behöva gå upp på natten och kissa, foglossningen är under kontroll och jag dricker mjölk i mängder.

 

Eksem