3 Läs mer >>
Nu är det inte bara lite put längre! I skrivande stund är det en i magen som vrider och vänder så att det är svårt att sitta still! Hela jag gungar med! Peter klappade på magen igår och fashinerades över hur den växer. Det är idag 11 dagar tills närsta MVCmöte, 26 dagar till ultraljud och 101 dagar till beräknade födelsedagen. Vet att lillebror Stefan samlat in datum för när folk tror att Lucky kommer, men tänkte att jag gör det här med!
 
Kommentera gärna och gissa när Lucky tittar ut, pojk eller flicka, ja, gissa längd och vikt också om ni vill! ;) Har runt stadiga 20 följare så vet att ni läser! :)

Mage 25+4

1 Läs mer >>
Då jag hade ärenden och inte vill åka dit höggravid så var jag på det stora gula varuhuset igår. Köpte inget av det jag brukar köpa, däremot saker som jag en period i livet aldrig trodde jag skulle köpa där, som amningsBH (ja, de hade faktiskt min storlek! Inte många ställen som har det), sängkläder och täcke till spjälsäng, spjälsängsskydd, badbalja, och babykläder. 
 
 
 
 
"Va?" Tänker ni kanske - "har de verkligen organiska/ekologiska kläder till baby där?" Svar: ja! Man får läsa på infon, men det har de! Strumporna däremot är inte organiska, men de är undantaget som bekräftar reglen! På tal om kläder, släkten: köp INGA jeanskläder som gåva till Lucky! Demin är hårt behandlad bomull som innehåller massor med gifter och hormoner som kan leda till allergi, infertilitet och andra besvär, samt är skadligt för naturen varje gång du tvättar dem fram tills du slänger dem, då de en sista gång skadar miljön. Se här tex...eller den här länken. Eller varför inte testfakta...eller råd och rön... skulle ni ändå ge Lucky jeans så kommer vi be om kvitto och byta eller aldrig använda dem. 
 
Som ni ser på bilderna så är inredning till Lucky grönt och ljusgrått (som vårt bröllop, inget vi planerat, bara blivit så) medan kläderna är marinblått, rött, vitt... mest för att de enda gröna kläder jag hittat inte varit miljövänliga eller fina.
 
Så avslutar vi med en bild på vagnen komplett istället för isärplockad.
 
 
 

Det gula varuhuset

1 Läs mer >>
Igår blev vi med vagn! En lite äldre än vi tänkt oss, men kanske också finare! Ljusgrå och limegrön, hur fint är inte det liksom? Och med alla tillbehör och lätt att hantera och ser knappt använd ut! Alltid lika spännande att komma hem till främmande människor och se hur de bor också :p
 
 
I går kom även kallelsen till fjärde och sista(?) ultraljudet. Det ultraljud då de ska bedöma om Luckys njurar läkt eller inte, hurvida jag ska sättas igång eller inte. Hoppas hoppas hoppas de har läkt!
 
I dag ska jag till GeKås efter jobbet! Min lista är lång, men av någon märklig anledning är hälften av grejerna saker som andra vill att jag inhandlar... Och det lär ju bli trångt idag, mitt i höstlovsveckan... tur jag är ensam så jag kan ta paus och bara ha hänsyn till mig och Lucky. Blir det jobbigt går jag väl ut och åker hem :)
 
Har också försökt skriva klart gravidpenningsansökan, men det är klurigt när de vill ha årsinkoms och arbetsdagar när man är timanställd "så länge uppdraget varar"... har ju fått ett "nytt" uppdrag vilket medför ökade inkomster, så är ju fel om man räknar på förra året, för från och med september har och kommer jag tjäna det 4 dubbla mot förra året! Jag fick räkna på det sa de, men tänkte ändå ringa kundtjänst ikväll.

Ytterligare inköp

0 Läs mer >>
I helgen träffade jag en del av min kära familj och fick även senaste inköpen av syster. På lördagen var vi en runda på stadsmissionen och jag köpte en bodyliknande dräkt i stl 62, så nu har vi inte mindre än 4 set kläder, fast 3 av dem är i stl 62... Så något mer i mindre storlek ska jag se om på GeKås i veckan. 
 
Nu är även skötbordet paxat, och imorgon tittar vi ju på vagn. Känns lite overkligt än, så igår monterade jag upp matstolen vid köksbordet och Peter satte Caspian (katten) i den. Där satt han nöjt medan vi åt, och vi fnissade lite åt att vi har något barnrelaterat som faktiskt tillhör vårt egna barn. 
 
I helgen gjorde vi även "ring-test" över magen för att se kön. Mamma höll i kedjan. Ska bli spännande och se om det stämde ;)
 
 

Boar

0 Läs mer >>
Min älskade man säger att jag är mycket piggare nu, de dagar jag är ledig. Det är verkligen så, fast ändå inte. Några gånger om dagen blir jag jättesömnig, men sen har jag en energiboost igen och hinner med jättemycket, eller framförallt: har lust till en massa! Igår var vilodag och jag fick en massa gjort här hemma...tills elen gick. Då fick trädgården sig en törn också. Jag går visseligen och lägger mig redan vid 21 numera, men så är jag ju uppe 5:10 också, och gör lite administrativt innan jobbet. Igår väckte Ziva mig inte andra gången förens 7:45, så skönt! 
 
Idag kommer min underbara lillasyster köpa lite grejer vi köpt begagnat i Stockholmsområdet. Bra att hon flyttade dit så vi kan utöka vårt sökområde efter bra prylar till rimliga priser! Vi ska till samma ställe på lördag och då får jag gotta ner mig i dem! :) 
 
Vagn tror vi oss också ha hittat, vi ska se nämre på den på tisdag, men av bilder och info så verkar det MYCKET lovande! Haha, jag som var så bestämd att vänta tills i januari, men nu hittade vi ju en så bra så då kanske vi tar den! Jag känner att min lust till att göra saker hemma säkert har med graviditeten och boandet att göra! Så nu har Peter bytt från att leta bil och vagn till att börja läsa på om bilbarnstolar. Jag är så tacksam att han hittat "sitt område" i den här graviditeten också! Vid frukost, middag och sovdags så pratar jag om sparkar och rörelse och Peter om bilbarnstolar, atrapper för vagn, försäkringsbolag och visar hur olika stolar är olika säkra. Vi kommer hyra bilbarnstol av vårt hemförsäkringsbolag. De är begagnade, men testas och kemtvättas mellan varje "hyresgäst" och då byts den ut två gånger när barnet växer. Vi räknade på det och vi kommer tjäna på det istället för att köpa tre stolar! Man kan ju hyra på sjukhuset med, men Peter kom fram till att försäkringsbolagets stol är byggd för fästena i vår bil. Då liksom "klickar" man i och ur stolen! Så check på den också! Vi får hämta ut första i januari.
 
Då var det badbalja, blöjor, salvor, tvättlappar och lite kläder kvar... haha!
 
Nu har Lucky börjat sparka hårdare och hårdare. Nu börjar det göra ont ibland. Igår tror jag inte Lucky sov mer än mikrostunder på hela dagen! Hen kanske upptäckte sina fötter ;) När Peter lägger örat mot magen kan han höra hjärtat slå på Lucky, så där var plötsligt dopplern onödig :p Men då får iofs också jag höra, men jag kommer ju ändå besöka BM varannan vecka november och framåt! Peter kommer nog följa med någon mer gång, men är ju klurigt när han jobbar så långt bort. I november drar föräldrarutbildningarna igång också, (ja, de pågår ju hela tiden, men då är det dags för oss att delta), men de är ju eftermiddag/kväll har jag sett, så det löser sig nog med Peters jobb. Han har fortfarande inte berättat på jobbet, men nu måste han snart enligt lag göra det. Jag tycker han ska göra det nästa gång han har fika. Köpa tårta eller något och säga att han ska bli pappa. Men han är ju inte lika excentrisk som jag om sådant.
 
Moderskapsbeviset, nu är man gravid även i samhällets ögon

Energi och sparkar

0 Läs mer >>
Igår köpte vi en ny bil, och plötsligt var bagageutrymme och fästen för bilbarnstol viktigt! Det var första gången jag köpt en bil hos en bilhandlare! Den är så smidig att köra och underbar på alla sätt, men jag får verkligen chans att testa den idag på jobbet!
 
Eventuellt har vi även ett skötbord på gång som vi får ärva. Det berodde på om den hade hunnit göras om av en släkting eller inte. Om inte är den vår! :) Så nu har vi spjälsäng och skötbord och matstol och sittvagn...fast inget av det här hemma ;)
 
 

Största inköpet inför...

0 Läs mer >>
Vi drömmer oss iväg och önskar!
OBS! Detta betyder inte att ni kära mamma och pappa, för jag vet att ni läser, ska ge oss saker från denna sidan till jul!! Vi letar begagnade varianter av allt vi önskar, och ibland drömmer vi bara lite!
 
Babysitter

Tiny love babysitter 3in1 Rocker Napper
3-in-1 Rocker Napper - RED3-in-1 Rocker Napper - RED

En babysitter som även blir en vagga. Så klurigt! :) Bilderna är lånade från Tiny Love 
 
Babygunga

Chicco Polly swing up
Behöver inte vara just en sådanhär, och det är nog egentligen lite over-kill, men drömma får man ;) Denna drivs på batterier och gungar sig själv fram och tillbaka. Det finns ljud och grejer, men är själva gungrörelsen vi är nyfikna på. Vi tror nämligen att man kan överstimulera små barn med förmycket ljus, ljud och synintryck!
Bilden är lånad härifrån
 
Bärsele/sjal

Lodger
Bild är lånad från Lodger
Den här är den enda vi är märkesnördar på! Vi har letat efter den här bärselen i fem år, sedan vi såg den på en resa! Man kan använda den från 0-18 månader, den har säkerhetsfunktioner, ska gå att amma i och finns i bomull, fleece eller mech. En sån här ska vi ha! Så det så!
 
Vagn

Emmaljunga Mondial Duo Combi

Mondial Duo Combi
Fast inte vit... :) Denna var den enda vagn som klarade testfaktas undersökning 2013, och då vi sätter säkerheten först så sätter vi undersökningarna högt! Peter har verkligen satt sig in i vagnvärlden, säkerhet och risker och användningsområden, och kommit fram till att denna får det bli! Så nu söks det på secondhandsidor! :)
Bilden är lånad från Emmaljungas hemsida
 
Bilstolar har vi inte börjat sätta oss in i än ;)
 
Fortsättning följer!

Önskelistan

0 Läs mer >>
Igår tog jag mod till mig och gick in på babyavdelningen i klädaffärer! Fanns ju nästan bara vitt, svart och beige i de nyfödda-storlekarna, jag som tänkte färg... Blev tillslut en fin pyjamas, eller som jag tänkte: långbent body, med harar och rävar och rådjur på, och en tillhörande "jacka" som jag tycker är mer en tröja, i velour. Allt självklart i ekologisk bomull. När Peter kommer hem visar jag stolt upp setet och hans första kommentar är: eh, vitt är väl inte så praktiskt? Efter en diskussion om att bebisar inte tenderar springa/krypa/leka speciellt mycket och att spyorna ju är vita, samt att vi inte kommer ha något syskon som kommer ärva så var vi överens som att det var kanonbra ;)

I övrigt gör min höft mer och mer ont. Imorgon tänker jag ringa barnmorskan och tala med henne om det samt fråga om sjukgymnast. Har lånat en kudde av mamma som är min bästa vän på natten, då den håller benen och bäckenet i en bra ställning! Jag kommer även ha vilodag imorgon från arbetet. Leveranserna är ändå försenade...hm, nu kom jag på att det kanske är bättre att vara ledig idag och jobba imorgon...men en av butikerna har fått sin leverans och vill att jag kommer tisdagar... och så gick jag upp vid 5... nä, jag jobbar idag och vilar imorgon och hoppas att leveransen kommit till den butik för dagen jag har i åtanke. Har den inte kommit får jag väl lämna och säga att jag kommer på torsdag...eller fredag...ska ändå dit i annat ärende idag... Så gör jag! :)

Första inköpet

0 Läs mer >>
Ikväll har vi lyssnat på lillfisens hjärta, hemma i TVsoffan :) Köpte en doppler på Blocket häromdagen och idag kom den! Peter ville styra den, men efter att jag bett honom trycka hårdare några gånger så tog jag över. Det lilla hjärtat slog 148 bpm, mycket bra! Vi höll ju inte så länge så den kunde få någon pålitlig data, men det är inte syftet heller. Eftersom moderkakan sitter framtill så kommer inte sparkarna kunna kännas lika bra på utsidan, och för att Peter ska få lite mystid med Lucky så ville han kunna höra hjärtat. Om jag blir orolig någon gång så kan vi ju lyssna också, bara jag har i åtanke att det kan vara svårt att hitta hjärtat (ännu svårrare när moderkakan sitter i vägen!)
 
 

Hjärtat