1 Läs mer >>
Helgen har varit fullbokad som vanligt. Fredag gjordes det adventsfint, lördag bjöd på hjulbyte, släktmiddag och julmarknad, idag har vi varit på jakt, gjort extrahuset adventsfint, varit på julskyltning, handlat barnkläder på secondhand (Peter är nog lite shoppingtokig allt), fyllt på djurfoderförrådet, sovit middag och haft sammandragningar. Jag har haft så mycket sammandragningar hela eftermiddagen och kvällen så Peter försökte tappa upp ett bad, men varmvattnet räckte inte. Får ta och vila helt enkelt. Kanske ta en varm dusch innan jag lägger mig. Imorgon börjar nya jobbet! Spännande! 
 

Advent med sammandrag...

1 Läs mer >>
För en gångs skull var vi i tid till ett ultraljud! När vi kommer in och träffar barnmorskan säger hon: "och idag ska vi titta på moderkakan som ligger lågt", eh va? Vi sa att det ju var bebisens bäcken vi skulle kolla, och hon skrollade på datorn och sa: "ja, det också!" Spännande att de velat hålla koll på moderkakan men inte sagt något! Den låg bra till i alla fall, och Lucky låg så nöjt, njurarna var nu normalstora med normal funktion, aldrig har jag älskat ordet normal så mycket :) Luckys vikt uppskattades till 1650gram, 250 gram mer än genomsnittet den här veckan, så det är en liten tjockis! Huvudet är uppåt, vilket jag ju redan känt, och rumpan neråt och fötterna i huvudhöjd. BM sa att det är tyngre att bära barnet så, än med huvudet ner, och med tanke på att det är 10 veckor kvar så är det ju skönt att Lucky troligen kommer vända sig om några veckor. Vaknar då och då på nätterna av att jag hamnat på rygg och har andnöd. Får kanske palla upp huvudänden så jag får sova mer. Hela ultraljudet avslutades med att barnmorskan försa sig om det är en han eller hon. Gjorde inte så mycket, jag reagerade inte på det, kollade så noga på bilden av Lucky och var helt betagen så jag lyssnade nog inte så noga, det var Peter som berättade för mig på vägen ut. :)
 
 

Ultraljud nr4

0 Läs mer >>
Igår var det tjejkväll inplanerat, men då den enda som inte var gravid blev sjuk så blev det snarare gravidkväll. Tre tjejer med stora magar, foglossning, halsbränna och eviga besök på toaletten :) Kom på när jag körde hem att vi skulle ha passat på att ta kort!
 
 
 

Gravidkväll

1 Läs mer >>
Nu har jag jobbat på annat jobb en vecka och varit på en anställningsintervju. Känns dubbelt att säga att jag kan hoppa in kvällar under mammaledigheten. Har ju kämpat så länge, ska jag inte bara stanna hemma och njuta då? Men samtidigt skulle det ju göra att jag kan vara hemma längre...plus att Peter får större chans att få egentid med Lucky :) 
 
Det har gjort mig och Lucky gott att byta miljö och jobb, jag är mer lugn i själen och inte så orolig längre. Lucky rör sig mer regelbundet (eller jag märker det mer regelbundet?) och jag känner att jag nog för första gången på riktigt vågat tro på att det faktiskt kommer ett nytt liv till vår familj, att vi faktiskt ska få bli föräldrar den här gången! Plötsligt har det gått upp för oss, både mig och Peter, att det är någon där inne. Vi har ju vetat det rent praktiskt, men där är vårt barn. 29 veckor tog det, innan vi vågat tro på det här. Vi har trott att vi vågat, men nej. 
 
Nu har jag börjat vakna av sammandragningar på natten, och igår hade jag väldigt mycket sammandragningar, vilka började göra ont på kvällen så jag nästan trodde det var förvärkar. Jag var inte så orolig, men Peter var bara och bastade en liten stund, när han kom hem så hade det nästan gått över. Just nu känner jag inget, förutom att Lucky har fått hicka, stackars liten! Nu syns det ganska väl utanpå magen när det kommer sparkar eller när det drar förbi ett huvud, en rumpa, eller en rygg :) 
 
I dag ska jag träffa kompisar, varav två gravida, och på tisdag ska vi få titta på Lucky igen <3 Hoppas hoppas njurarna har läkt! På onsdag ska vi träffa barnmorskan. 
 
 

Kommer till ro

1 Läs mer >>
Idag blev det minsann en tur till Ikea, i Kalmar faktiskt! Är ju bara 7km längre ditåt än Älmhult! Det blev en hylla att ha över skötbordet, en sovpåse, ett skötbordsunderlägg, små handdukar och en ny bädd till Ziva! I dag har Lucky sparkat för fullt igen! Är minsann energi i den lilla rackaren! 

Shoppilopping

0 Läs mer >>
Helt plötsligt ändrades livet lite igen, på måndag börjar jag ett vik som fritidsledare! Min fantastiska chef på ordinarie jobbet sa att det nog löser sig med mitt andra jobb och att jag kunde tacka ja! Skönt att slippa tunga lyft, böjningar upp och ner osv. I två veckor kommer magen få paus från klämmande kartonger! Igår hade jag också ont uppepå livmodern, öm liksom. Efter lite letande på vårdguide osv kom jag fram till att det antingen är förstoppningen eller musklerna som inte hinner med den snabbt tyngre magen. Lucky sparkade på igår och har hunnit med lite idag med. Hen är ju mer aktiv på kvällen, så känner väl mer ikväll igen.

Trodde jag blödde idag, kände (och känner fortfarande) en mensdoft kring mig, men har ju inte ont, inget blod, inget konstigt alls. Är väl bara inbillning för att jag myser runt i morgonrock idag, som jag brukar när jag har mensvärk.

Uppåt igen

2 Läs mer >>
Hittills har tiden gått så fort, men plötsligt bara stannade den. Den liksom vägrar flytta på sig! Samtidigt har en intensiv arbetsmotvilja infunnit sig. Jag vill helt enkelt inte jobba. Har ju hänt förr, men nu är det så intensivt, som att jag kommer bli av med en lem eller två om jag åker och jobbar. Nu är det bara en månad kvar, 15 arbetsdagar. Låter lite men känns som 30 dagar för mycket! (Och ja, jag vet att 30 är dubbelt så mycket, men känns så ju!)
 
Ångesten har lagt sig igen, däremot är jag lite orolig för att den kommer tillbaka, och jag vet att låter jag oron ta över blir det ångest, och blir det mycket ångest måste jag börja med Citan igen, och det vill jag inte! Jag SKA klara det här! Försöker sy och scrappa och spela och gå promenader, igår gjorde jag godis och lasange och försöker fokusera på positiva saker som ligger framför oss. Och planera för Lucky såklart!
 
Innan har jag helt tänkt bort filt och napp. Filt för att jag tänkte att vi har ju filtar i massor, men samtidigt är de ju ganska stora... kanske vore praktiskt med en eller två små filtar. Napp för att jag vill att amningen ska funka och att barnet inte ska fastna i ett sugberoende....men efter ett prat med barnmorskan så sa hon att det inte är fel att ha en med sig till BB eller hemma och ge efter att amningen funkar bra. "Annars kommer du vara så sårig att det är plågsamt" sa hon och hon har ju en poäng kanske. Troligen kommer ju Lucky suga på tummen, för det har hen gjort på ultraljuden, och då tänker jag iofs att tummen är bättre, men samtidigt svårare att vänja bort. Hade själv tumme alldeles för länge...
 
I övrigt har vi nu fått veta att skötbordet är inte är omgjort, vilket betyder att vi får det! Vad vi dock ska ha till är en hylla över så man slpper böja sig efter tvättlappar och blöjor och salva osv. Dessutom tänkte jag fästa en mobil i den som jag börjat planera att sy. Började igår, men då konstruktionen blev för komplicerad och jobbig på första figuren så har jag nu förkastat den idén och filar på en ny :) Bilder kommer i "syverkstan" när den är klar!
 
Den här veckan har Lucky sparkat på som bara den, mycket buffandet med huvudet på revbenen. Kanske börjar det bli trångt? Min mage är ju i överkant av "kurvan". 
 
Nä, nu ska jag lova mig själv att sluta oroa mig! Jag mår ju bra! Jobbet är som det är, inte länge kvar! Lucky sparkar på och jag har en fantastisk man som stöttar allt han kan. Känns lite som att jag är orolig bara för att jag vet att jag slutat med medicinen, och inte för att jag faktiskt slutat. Helt sjukt egentligen.
 

Ur led är tiden

2 Läs mer >>
Känslorna svallar och jag är jättelättstött just nu. Oroar mig för allt och befarar det värsta. Känner igen det, var likadant innan jag började med Citalopramen, men jag ska banne mig inte börja igen! Försöker använda mig av mina KBTtekniker och känner att jag ringer familjemedlemmar och vänner i ett för stöd och lugnande. Tack för att ni står ut med mina ångestladdade samtal! Idag grät jag av ångest när Peter skulle åka på jakt (inte därför utan av rädsla för listeria). Inte lätt för Peter att säga hejdå och åka och njuta av jakten då kanske...då kände jag mig dum för det, men kan ju inte gå omkring och låtsas som att allt är toppen, då blir det bara mycket större än om jag får gråta en liten stund och bli pussad på. Sen protesterade Ziva högljudt för att hon inte fick följa med Peter idag, så då fick jag sysselsätta henne en stund så hon glömmer att han gått, och sen kändes det bättre! Ziva ligger nu i hallen och väntar på att Husse kommer hem igen. Suck...
 
Igår var vi hos vänner och åt lammstek och spelade Settlers. Jag vann såklart! ;) Älskar Settlers, önskar vi var fler här i huset så vi kunde spela det då och då, bara Peter går inte, han bara muttrar att man fuskar. :)
 
Nähä, nu ska jag jobba av lite administrativt som ligger efter och sen plocka här hemma så det blir fint inför kvällens upptåg!
 
Årets första snö ;)

Turbulent

2 Läs mer >>
Nu är det tydligen hög tid att planera nästa år och föräldraledighet. Fick hem brev och pappren som jag ska fylla i tillsammans med min arbetsgivare. Jättebra ju, förutom att det är några hundra mil mellan mig och min arbetsgivare. Sen skulle jag enkelt logga in på mina sidor med bankID, förutom att min dator inte stödjer BankID...eftersom det är en Chromebook! Försökte då mobilt...gick inte det heller. Kom upp information om att jag ska kontakta min bank för hjälp. Jaha, så de kan ge mig en ny dator/mobil eller? Haha! 
 
Så nu sitter jag här med pappren runt mig och sliter mitt hår och kommer ingenstans. 
 
För övrigt var Lucky jätteaktiv i helgen och framförallt måndags, sen igår och hittills idag så har det kommit en buff då och då men inte mer. Jag försöker inte oroa mig, men man ska ju hålla koll på det där säger de... Tillslut la jag mig i sängen med dopplern och lyssnade på hjärtat. Stadiga 144bpm. Phju! Sen blev babyn nog irriterad för jag fick en spark rakt på dopplern, så nu är jag lugn igen. Hen har väl bara lite höstmys därinne. Men tills imorgon vill jag allt ha lite aktion.
 
Har varit jätteförstoppad sedan i söndags också. Så pass att det varit extra jobbigt att arbeta. Men idag lossnade det och imorgon får jag jobba ifatt lite. :)
 
 

Försäkringskassan