5 Läs mer >>
Jag har väldigt många som läser bloggen men nästan aldrig några kommentarer. Jag vet inte om det är för att det är svårt att kommentera nåt, svårt att veta vad man ska skriva eller om man bara inte vill visa att man läser. Jag gillar respons (vem gör inte det) och har nu som förslag att om man skulle vilja skriva en rad, men inte att det syns på bloggen, så avslutar man bara med ordet privat. Jag läser nämligen alla kommentarer innan jag publicerar dem! Skriver ni privat så kommer jag inte publicera dem!
 
Hoppas ni alla har en underbar dag nu när det regnar så ljuvligt ute! En vecka kvar till ultraljud <3

Kommentarer

0 Läs mer >>
Nu har vi varit på husbilssemester, seglat, bott på Öland, varit på bröllop och jag har "sommarjobbat" en vecka! Vi har skrattat, oroats, dansat och njutit! Min mage har exploderat i storlek och det råder nu inget tvivel på att jag är gravid! Plötsligt har alla fått för sig att man får klappa på min mage, oavsett om man känner mig väl eller inte alls... Det komiska är att det inte ska kunna synas än! Det ska ev gå att ana en svullen livmoder, men min mage är stor som... Ja... 5e månaden?  Jag påstår att det är för att jag väntat i 4,5 år, och nu blir min kropp JÄTTEgravid för att ta igen all tid! 
Om en vecka och tre dagar är det ultraljud! Vi längtar!!
 
 

semester slut

3 Läs mer >>
Spända åkte vi i onsdags till mödravården igen för att träffa den barnmorska som ska följa vår graviditet. Så spända så vi glömde alla pappren vi skulle lämna in! Jag hade bra resultat på alla tester men hade gått upp 0,5 kilo på två veckor... Men samtidigt blir det 0,75 kilo sedan jag blev gravid och då är det inte så farligt :) (och så var jag kissnödig, bara det) :)
 
Sen träffade vi barnmorskan och därifrån gick allt utför! Hon påstod att vi inte alls var 10+4 då utan 8+6. Vi ifrågasatte detta då vi gjort ultraljud och överläkaren som är expert på detta satt graviditeten två veckor längre fram! "Nu är det jag som beräknar här på min snurra" (en sån i papper) "och den visar på 8+4!" Dessutom frågade hon bara ifrån det blå om frågor som INTE har något med graviditeten att göra, saker jag vill lämna bakom mig, som står i min journal och som fick mig att gråta hulkande i ca 20 minuter. Tack och lov att Peter var med och var ett stöd och hjälpte till att säga ifrån.
 
Sedan när jag lugnat mig frågade hon om KUB och vi sa att vi ville det och hon sa att man måste läsa på innan man bestämmer sig, vi sa att vi gjort detta och beslutat att ta KUB. Då säger männsikan att det inte finns några tider kvar! Inte förens barnet är förstort! De kan ju inte erbjuda något och sen inte genomföra det?! Hon erbjöd istället att vi skulle få lyssna på hjärtljuden en extra gång... jo, men det var ju en tröst! Suck... Hon meddelade också att hon skulle ringa dagen därpå och be oss om "de faktiska datumen" för IVFen då hon ansåg att inget stämde. Väl hemma visade sig det att det visst stämde! När hon ringde dagen därpå satt vi i segelbåten, hon berättade att det faktiskt blivit en ultraljudstid ledig "i lagom tid", men bara om man räknar efter hennes tidräkning (som är fel två veckor mot var alla andra sagt). Jag envisades med att jag visst var då 10+5, för att läkarna sagt det som undersökt mig, Lucky var 8 mm lång den 19 juni och då beräknades jag 6+4 dagar gången! Hon sa åter igen "Nu är det jag som beräknar!" och sen sa hon att vid ultraljudet fick vi allt se om hon eller jag hade rätt! Att hon bara vågar! Är inte bara jag, utan läkaren i Malmö, den andra barnmorskan i Växjö, deras egna hemsida samt att de vänner som blev gravida samtidigt som jag är beräknade lika långt! Är ju BARA hon som säger något annat! Jag avslutade samtalet genom att säga att vi vill byta barnmorska, hon sa att hon fixade det och vi ska istället få hamna i Rottne. Nu hoppas vi på en mer ödmjuk och inlyssnande barnmorska! Annars byter vi till privat, eller län, eller skiter i det...nä, mödravård vill jag ha, men någon lösning ska vi nog hitta! Så testtagning nästa vecka, ultraljud 7/8 och nästa MVCbesök är 24 oktober. Får väl se om det ändras när de ser att hon har fel och jag har rätt! Riktigt längtar tills det ögonblicket :)
 
 

MVC möte två

2 Läs mer >>
Det blir inte så mycket bloggande nu för det händer inte så mycket mer än att vi försöker försiktigt bli mer och mer glada och hoppas och räknar dagar mellan mödravårdsbesök och räknar veckor i graviditeten! Nu är vi på semester. Plötsligt är det inte jobbigt att se gravida längre: jag är en av dem nu! Eller de med barn: snart ÄR vi där! Det är så svårt att fatta! Det har varit en sån ouppnåelig dröm så länge, och nu lever vi den! Nu sitter min man, min älskling, och sträckläser boken "vänta barn" som vi fick på mvc. Han är så påläst och verkligen insatt och det glädjer mig! Det är verkligen inte bara jag som väntar barn utan vi båda, precis lika mycket! 
 
Igår lyssnade vi på Andreas Dregens sommarprat i p1 på pod, och min man kände igen sig mycket i IVF delen. Tack syster för tipset! 
 
Om en vecka är det mvc-besök igen och vi ska bli inskrivna för då är vi halvvägs in i vecka 11! Det går fort och sakta på en gång :)
 
Häromdagen pratade vi som vanligt om Lucky och jag sa att jag tänker mig att hen simmar omkring där inne till låtar som "what a wonderful world" och slår kullerbyttor. Jag vet ju att hen inte gör det, men tanken var kul att ha i huvudet. Känns ju harmoniskt! :)
 
 

Nedräkning

0 Läs mer >>
I onsdags var vi på MVC för första gången. Vi var inte säkra på om vi var på rätt våning eller i rätt avdelning för det står special mödravård, men det var rätt! Vi fick information vi redan visste, svara på frågor som redan står i journalerna och lite ny information. Hon envisades med att vilja veta när min senaste mens varit. Vi förklarade gång på gång att man kan inte räkna efter det för jag tog injektioner under längre tid än vad det hade gått naturligt! Tillslut gav hon sig och gick på de datum vi gav henne från ultraljudet. Hon kom fram till samma datum som både vi och överläkaren i Malmö kommit fram till: 8 februari. Vi vet sa vi och hon såg leende på oss och frågade om vi hade en app som räknat ut det, nej sa vi, läkaren sa det! Suck... De måste ju liksom ha fler IVFpatienter?
 
Något jag störde mig på annars var att hon bara pratade till mig. I Malmö har de hela tiden inkluderat Peter och fått oss att känna oss som ett par istället för att bara jag ska bli gravid. Visst, det är jag som är gravid, men han är ju pappan! Åtminstone titta på honom ibland! Inför nästa möte står det att partnern gärna får följa med, Peter ser det som självklart att han ska med. Vi väntar barn tillsammans - ska ha barn tillsammans - 50% av Luckys gener är från honom. Självklart ska han följa med även på den här resan! 
 
Hon berättade att vi kommer att få någon mer extrakontroll än en spontan graviditet, då just IVFgraviditeter är känsligare. Att jobba som personlig assistent skulle inte vara något problem sålänge jag vilade efter eventuella lyft. Får ta upp det med familjen jag jobbar i! Annars gjorde jag allt rätt såhär långt och hade bara gått upp 0,3 kg sedan äggplocket. :)
 
 
 

Första MVC besöket

1 Läs mer >>
En kvinna skrev på ett forum att "Vi väntar barn, inte missfall" och det är vad jag upprepar för mig själv när oron blir förstor! Vi har fortfarande inte landat i att vi faktiskt är gravida. Tanken på att ett liv med bankande hjärta, armar, ben, öron, ögonlock och en liten hjärna finns där inne i magen är fortfararande förstor för att ta in. Alla säger: Njut, var glada... Ni vet inte. Jag är ledsen, men ni vet inte hur jävla stor oron är när man förlorat två barn och vet att det här är vår sista graviditet i hela våra liv! Visst kan vi adoptera, vara familjehem, men ärligt talat, man vill ha det som alla andra får: Plötsligt upptäcka att mensen är sen, ta ett test, få positivt och bli jätteglada och direkt börja planera för när barnet kommer, barnrum, kolla vagnar och spjälsängar och små puttinuttiga kläder. Vi kan inte det. Vi vill!! Men kan inte... Vi har gjort det två gånger. Vi har blivit sådär glada, och sen har vi störtat mot avgrunden! Fått veta att det blir inte så för oss, att det kanske aldrig blir så. Förlorar vi Lucky kommer vi aldrig få planera så under nio månader, medan en växande mage påminner en om att det bara är si och så många veckor kvar. Men vi väntar barn, inte missfall. Vi försöker att inte vara oroliga, vi sjunger vaggvisa för Lucky och klappar på magen och visar upp ultraljudsbilden för alla som vill och inte vill se. Men så värker det i magen, jag kissar på natten och kollar automatiskt efter blod, nerverna hoppar i magen och jag minns de andra missfallen. Peter har gjort det man inte ska: han har kollat upp risker för missfall vecka för vecka och frågar då och då när vi kommer till nästa vecka, för nästa vecka innebär alltid lite mindre procent risker. Därför ska vi inte utomlands på semestern. Han blev rädd att jag ska behöva sjukvård, för även om missfall inte går att stoppa så kanske jag får problem. Jag har ont i äggstockarna ibland, de är fortfarande en risk som kan skapa andnöd och stor smärta. Jag sa att länderna vi tänkt på är med i EU, men han vill att de ska kunna få mina journaler. Ja, ni anser att han är för orolig, men han har sett mig lida två gånger, vända mig i plågor, sitta i duschen och gråta. Klart han inte vill att det ska hända igen. 
 
Så som sagt: Vi försöker verkligen vara glada, men fan vad svårt det är! Och ni som inte förstår det, ni kan aldrig sätta er in i hur det känns! För ni har inte varit där! Ni har fan inte varit där!
 
 

Vi väntar barn, inte ...