0 Läs mer >>
Att det klart bästa i år var att bli gravid och vänta Lucky, det är ju lite självskrivet, men här är en slags frågelista som jag fyllt i om 2014.
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Rest till USA (själv!!), gått på Zoo ensam en hel dag, badat fötterna i Stilla havet, semestrat i husbil (har jag ju gjort innan men inte på egen hand med maken), bott över i smyg på ett hotell, gått igenom en graviditet som varat längre än två-tre månader. 

2. Höll du några av dina nyårslöften? 
Hade inga nyårslöften

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja

4. Vilka länder besökte du? 
USA

5. Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015? 
Nej, 2014 var fantastiskt!

6. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 
19 maj

7. Vad är det bästa som hänt dig år 2014?
Blev gravid med Lucky

8. Största misstaget år 2014? 
Behåller jag för mig själv :)

9. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja

10. Bästa köpet? 
Barnvagnen

11. Vad spenderade du mest pengar på? 
Nya bilen

12. Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Massor!

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? 
Do it again med Robyn och Röyksopp, samt Happy med Pherell Williams (och "Get Lucky" med samma artist ;) )

14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Mer glad

15. Vad önskar du att du gjort mer? 
Träffat vännerna, som varje år

16. Vad önskar du att du gjort mindre? 
Klandrat mig själv för menlösa petitsesser, som varje år

17. Hur tillbringade du julen? 
Hos far lillejul, mor julafton, svärföräldrarna juldagen, som varje år

18. Blev du kär i år? 
Många gånger om, som varje år ;)

19. Favoritprogram på tv? 
The Big Bang Theory och Catfish-the TVshow

20. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? 
Jag hatar ingen

21. Största musikaliska upptäckten? 
Hmm...

22. Något du önskade dig och fick? 
En lyckad graviditet 

23. Något du önskade dig men inte fick? 
Ska vara Mini Coopern då...

24. Årets bästa film? 
Hm...

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 
Hade gäster tror jag...

26. De bästa nya människorna du träffade? 
Åh, många!

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2014? 
Mammakläder

28. Vad fick dig att må bra?
Peter och vänner

29. Vilken kändis var du mest sugen på? 
Haha, vet inte

30. Vem saknade du? 
Mina vänner

31. Favoritmånad? 
Maj

32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej
 
 

Nyårssummering

1 Läs mer >>
Nu är då skötbordet komplett. Hepp! Fastskruvat i väggen och fyllt med kläder, handdukar, sovpåse, amningskudde, skötunderlägg och filtar, hyllan på plats ovanför skötbordet innehållandes blöjor, babyolja, salva, tvättlappar, handdukar, några ombyten stl 56, och två nappar (just in case). Vi har inhandlat ännu ett plastat lakan (då endast ett kändes väl optimistiskt) och en sänghimmel till spjälsängen som skydd för katten. Nu längtar vi tills spjälsängen är på plats med så vi kan piffa det sista. I jul fick vi en helt underbart lammskinn (tvättbart) av pappa, jag fick amningskudde och prenumeration på Vi Föräldrar av Peter, en helmysig filt och en namnbok av syster, och kläder av kusin Matilda och svägerskan Ulrika. Jag har fått indikationer på att en overall är på gång och kvar på önskelistan är bara ett babygym, en babysitter och kanske en såndär söt badhanduk med huva. Känner mig själv så väl att jag nog inte kommer köpa en om inte Peter är med och får idén, det funkar ju med vanlig handduk liksom :)
 
Jag funderade i julas på bröstpump, men när jag läste på om amning i mellandagarna så kom jag fram till att prova att handmjölka först. Funkar inte det investerar vi väl i en pump, vore ju mysigt om Peter lite längre fram kan flaskmata någon gång emellan, när amningen väl funkar. Nu har Peter börjat läsa pappa-boken jag köpte på second hand i början av graviditeten. Plötsligt kommer det samtal om turordningar, vilostunder för mig och hur viktiga de är enligt boken, samt hur Peter ser sin roll efter förlossningen. Helt underbart tycker jag! Nu vågar vi nog tro att det kan gå vägen, båda två!
 
 

Boa, boa och boar

2 Läs mer >>
Oj vad länge sen jag uppdaterade bloggen! Det har varit mycket med jobb, förvärkar, oro och mathysteri.
För en vecka sedan, tisdag-onsdag, hade jag förvärkar. Jag trodde inte jag skulle veta att det var det när de kom, men det var helt uppenbart. Det var sammandragningar som gjorde ont, men inte ohanterbart, och ett bra tryck nedåt. Höll i med sådana kramper i ett dygn ungefär, sen släppte det.
På tisdagen var det föräldrarutbildning på tiden efter förlossningen, anknytning och relationen med en härlig, personlig och smått förvirrad barnmorska och sexolog. Det blev en hel del skratt och Peter träffade såklart ett föräldrarpar han kände. På torsdagen var det utbildning igen, men om smärtstillning och amning, och då det var på morgonen så kände Peter att han inte hann med det riktigt. Inget nytt precis på den utbildningen, kände mig påläst!
I fredags jobbade jag näst sista dagen, bara en kväll i mellandagarna med, sen är det over and out på jobbfronten för en stund. Ska bli skönt, då jag börjar oroa mig för allt och ingenting. Ska bli skönt att träffa BM i mellandagarna! Ska nog boka en tandläkartid med, då mitt försvinnande tandkött oroar igen. 100 000kr-frågan är ju om oron kommer sig av avsaknaden av anti-deppen eller av graviditeten. Går det till överdrift får jag väl kontakta en läkare också. Lika bra att köra allt nu månaden innan Lucky-plutt kommer!
 
Vi har fått hem skötbordet tillsist också. Nu längtar man ju nästan till efter jul när man kan börja boa kring det.
 
 

I juletid

2 Läs mer >>
Ok, tänkte som såhär: Vi har typ bestämt namn, men ibland blir vi så himla osäkra, och vore kanske bra att ha några extra ifall det inte passar när Lucky är här! Och nej, vi tänker inte ge hen namnet Lucky även om det finns de som föreslagit det! SÅ, ni får gärna komma med lite namnförslag! :) Både på pojke och flicka då! Vi gillar lite ovanliga namn, flicknamn lite kortare och pojknamn lite längre, av någon anledning. Men ge förslag på sånt ni gillar/tänker er skulle passa vår familj. Jag heter ju Jessica och maken Peter, katten Caspian och hunden Ziva, så de namnen går ju bort. Liksom Gerd, Hera, Gunhilda och Gunlög för det heter hönsen ;) 

Namn

1 Läs mer >>
Igår var jag på jullunch med jobbet. Trevligt att för en gångs skull få följa med! Innan hade jag kollat upp vad man bör undvika som gravid, och undvek också detta, förutom lite lite varmrökt lax. När jag sen inser att en del av maten är ofärdig och lite av det varma bara är ljummet så började paniken. Listeria! Min stora fiende i den här graviditeten förutom mig själv. Hela kvällen var jag orolig och vaknade med brännande ångest kl 3 inatt. Peter höll om mig och lugnade mig och jag är lugnare idag. Går ju inte ändra det som hänt, får jag feber om några veckor får jag väl söka vård direkt! Drömde att min barnmorska sa att det var oron som var farlig och att mitt barn skulle överleva! Är kanske mitt undermedvetna som försöker lugna mig! Risken är ju väldigt liten att smittas, men bara att den finns oroar mig. Varför skulle jag vara en av de lyckliga i den stora massan? Samtidigt är det ju de som "slarvar" mer än jag och klarar sig, men de kanske har mer tur (säger hon som alltid vinner på lotter osv.). Och förr fanns ju inte samma information och restrektioner, men då smittades ju också fler, även om ingen jag känner blev det, av vad man vet.
 
Ah, blir knäpp på det! Nu ska jag göra mig lite lunch! På säker mat!
 

Julbord

6 Läs mer >>
Jag vill inte ropa hej förtidigt, men jag tror Lucky har vänt på sig och nu ligger med huvudet nedåt. Magen känns liksom...upp och ner. Innan gick den i sakta lutning uppåt nerifrån, nu tvärtom. Men visst, kanske bara är inbillning eller att magen äntligen "fungerar", även om jag förlorar lite blod. När ska man kontakta läkare tro? Trodde det var hemorojderna som blödde, men är ju så mycket.... Hur mycket blöder hemorojder? 
 
Jag hoppas ialla fall att Lucky har vänt på sig. Både jag och Peter får ju för oss saker som oftast slår in, och nu var vi båda säkra på att Lucky säkert ska envisas med att ligga i säte. Förr gjorde de alltid kejsarsnitt då, men det gör de oftast inte längre sa de på föräldrarstödet. (Så ja, något litet nytt var det nog) Och ja, Lucky kan ju vända sig igen, om hen nu vänt sig. Jaja, vi får se när sparkarna sätter fart, eller den 29/12 när jag ska till barnmorskan nästa gång (vilket är jättekonstigt, nu ska jag göra tätare besök, och då bokar hon in en månad bort...) då är jag ju i vecka 34 :) Det går fort nu! 
 
Vi har börjat med en lista med allt som ska hinnas med innan slutet på januari. Jag började på den och det blev en massa "få hem skötbordet" "sätta upp hyllan över skötbordet" "köpa blöjor, salva, våtservetter...." medan Peter tittade på mig och sa "vilken fin lista men jag tänkte mer på t.ex. besiktiga bilarna, sälja gamla SAABen och så" Vi har helt enkelt olika prioriteringar! ;)
 

Vänt sig?

0 Läs mer >>
Idag har vi varit på föräldrarstöd. Det var föreläsning i två timmar om förlossning. Totalt var vi 52 personer med 27 magar i varierande storlek. Vi var varken yngst eller äldst. Vad lärde vi oss då idag? Ingenting. Absolut ingenting var nytt för oss, men vi pratade om det sen att vi har ju förberett oss på det här i fem år och pratat med vänner som fött och kanske är vi därför mer pålästa än förväntat. 
 
Nästa vecka ska vi på de andra två föreläsningarna. Vår barnmorska sa att även om vi redan har koll på saker så kan det vara bra att gå för att kunna ställa frågor eller för att vänja psyket vid att det faktiskt är en bebis på gång, och vi tänker ju gå, även om idag inte gav något som sagt.
 
I natt var en pina. Sov hyfsat till tre, då vaknade jag som om den varit åtta och var redo att fånga dagen. Lucky körde sitt race i magen, och jag försökte somna om. Kl 4:30 gick jag och la mig igen efter att ha varit uppe och ätit och tittat på TV en stund. Somnade då och vaknade 6:15 utvilad. Det kände jag mig inte resten av dagen!
 
 

Föräldrastöd 1

1 Läs mer >>
Min höft har blivit sämre, jag sover sämre, jag är tröttare, jag har svårare att röra mig speciellt i sängen och soffan, och det är blodbad vid toalettbesök (inte livmodern som blöder!!) Men Lucky känns varje dag (mycket, väldigt mycket) och min förkylning har vänt! 11 arbetsdagar kvar. Fyra kvällar den här veckan. Kväll är lugnare men längre: 9 timmar! 
 
I helgen har vi hyrt film, ätit taco, pizza, varit i stan, julpyntat, gjort knäck, gjort köttgryta, städat, tvättat ikapp och köpt Luckys första tossor. Så små!! Kan väl bara användas första månaderna men sen kan vi ju spara dem som "första skorna" typ. Något bör man ju ha på fötterna första veckorna i livet! ;) Och så var de ju så söta att vi inte kunde låta bli :)
 
Vi har också avmaskat katten, gått långa promenader med hunden (något mitt bäcken inte tyckt om), flyttat in kaninerna i garaget för att vattenflaskan fryser hela tiden, och fångat mössen som byggt bo om och om igen i hönsens matautomat. Samt hittat nytt hem till kaninerna då vi inte kommer ha tid för dem när Lucky gör entré. Eller nytt och nytt, är syskonbarnen som vi köpt kaninerna till som ska ta över dem! Kaninerna är ju 6 år i år, så de är ju åldringar!
 
 
 
 

Andra advent

2 Läs mer >>
Igår kväll var det full aktion i min mage, och när vi gick och la oss så kunde jag inte somna av allt liv i magen! :) Peter la då sin hand på den och klappade och pratade lugnande att vi skulle sova nu, och direkt lugnade sig rörelserna och stannade till sist. Peter tog bort handen och ganska snart började det igen. Peter började om och det lugnade sig. Då sa Peter med en djup suck: jaha, då vet vi vem som kommer få söva den lill* i framtiden! Jag började skratta och Peter sa "nej! Shyyy! Du väcker Lucky!" och ja, hen vaknade. Tillslut somnade Lucky och strax därefter vi också :) nu på morgonen är det aktion igen! Men inte mig emot :) 
 

pappas bebis