0 Läs mer >>
Är ju färdig med Luckys lapptäcke och är nu sjukt sugen på att sy mer! Så idag beställdes det tyg till nya grejer att sy. Jag har ju en massa tyg, men inget tillräckligt mjukt/stort för mina planer, och dessutom vill man ju kanske inte ha stora rosa blommor, inte jag i alla fall! Tyckte det blev lite dyrt (men jag är ju snål) men så räknade jag på vad det kostat att köpa grejerna färdiga istället, och insåg att tygerna inte var så dyra :)
 
Vi har nu även börjat enas om flicknamn, vi närmar oss i alla fall! 
 
I övrigt var det en tuff dag igår med migrän och magknip och idag känner jag inte livmodern. Antingen var det aldrig livmodern jag kände bukta ut, eller så har det bara flyttat sig lite. Har börjat trappa ner min medicin vilket först idag gjort mig lite orolig, så har ju gått bra hittills! Bara att rida på vågorna och hoppas att det känns bättre snart igen! Och att inget hänt Lucky, utan att det bara är mina hjärnspöken som får lite utrymme innan hjärnämnena balanseras.
 
Idag har jag även fått veta att jag får en sittvagn av syster bonus! Så hemskt tacksam, även om det känns som länge kvar innan vi behöver en sittvagn. Så nu har vi sittvagn, spjälsäng, lapptäcke, en body och snart (när jag sytt) ett babynest och wrap till vagn. 
 
 

Pyssel

1 Läs mer >>
Plötsligt har vi börjat bryta våra rutiner och ägna oss åt nya aktiviteter på kvällen än TVn, nämligen leta bärsele. Det är nämligen så att vi såg en utomlands engång som vi tyckte var fantastisk och beslutade oss för att en sådan skulle vi ha! Dock visade det sig att den inte var vanlig i Sverige, nästan obefintlig till och med, och vi som tänkte köpa begagnat... Så nu hoppas vi på något av två saker: 1 att modellen ska bli superpoppis och bli storsäljare innan året är slut, eller 2 att den ska dyka upp på någon av alla andrahands sidor. Vi har hittat tre som påminner om den vi är ute efter, som säljs begagnade, men lite tidigt att köpa nu! Så vi håller koll, dyker exakt rätt upp köper vi den, annars hoppas vi att det finns liknande som nu, även i vår!
 
Vi diskuterar även flicknamn flitigt eftersom ingen av oss är helsäkra på något och vi är absolut inte överens. Häromkvällen sa Peter: "Nää, det får helt enkelt bli en pojke! Det här med flicknamn funkar ju inte!!" Jag föreslog att vi döper en ev dotter till pojknamnet, men då försökte Peter böja det till feniminum och det blev inget bra! Så det få bli en son :p
 
Jag kände av foglossning i helgen, men nu har det börjat bli bättre! Kräkningarna kom men har avtagit igen. Så nu längtar jag bara till 16 september :) Gjorde klart lapptäcket jag gjort till Lucky, och la det i en låda som jag skrev "bebissaker" på och plötsligt blev det ännu lite mer verkligt! Vi ska ha barn! Om allt går bra... och klart det gör det, försöker jag intala mig!
 
 

Nya kvällsaktiviteter

1 Läs mer >>
Jag har kommit på mig själv att verkligen känna mig välsignad! Jag bad och Gud bönhörde, likt Abrahams fru Sara är jag tillsist gravid! 
 
Vi har fått ny tid till ultraljud den 16 september, dagen innan min pappa fyller 50 år! Det är rutinultraljudet där de mäter och kollar organ osv.
 
Jag har slutat kräkas nu! Illamåendet är kvar, men eftersom jag märkte att jag alltid kräks samma tid så försöker jag sova middag eller gå ut och gå precis då, vilket har hjälpt! Dricker mycket vatten också när jag mår illa, det verkar hjälpa! Dock måste det vara kolsyrat vatten, annars mår jag sämre... tack och lov för kolsyremaskinen!
 
 

Välsignad

1 Läs mer >>
Någon slags spärr har helt plötligt släppt efter ultraljudet och vi vågar hoppas, längta, ja till och med fantisera och planera! I går köpte jag till och med första prylen. Ja, inte till Lucky, utan till mig! En gravid-bil-bälte-mojäng. Vi tittade på detta när vi väntade Liten och kändes som en bra pryl. Den ser till så att bilbältet (nedre delen) hamnar långt ner, under livmodern istället för över! Så skulle jag krocka eller bromsa in kraftigt så mosas inte livmodern och bebisen utan vi är båda säkra! Köpte den begagnad för en hundring. Han som sålde den frågade om jag ville ha mer grejer men jag sa att jag inte vågar. Så visade det sig att de också gjort IVF osv. Så jag sparar hans nummer och lovade ringa när vi vill ha fler prylar, de verkade mest vilja bli av med det! 
 
Nu vet jag tre i min närhet som också är gravida, som ska få från januari-mars. Väldigt roligt att Lucky kommer få jämnåriga kamrater tidigt, och att jag kan få utbyta frågor och "Jag mår såhär, hur mår du?" m.m. Jag är iofs ensam om IVFupplevelsen av oss fyra, men inte ensam om att ha kämpat och längtat och oroas! Så härligt när vi fått höra våra vänner berätta att de också väntar och hoppas :) Håller tummarna för oss!
 
Har börjat titta på kläder och prylar och drömma. Peter tittar på vagnar och funderar över bilen och hur vi ska göra med sovrummet. Till och börja med kan vi ha det som vi har det, men när Lucky en dag ska ha eget rum så vill vi inte ha en livsfarlig trapp emellan oss, och kommer därför flytta upp sovrummet till övervåningen. Kontoret får helt enkelt flytta ner till det näst största rummet i hela huset. Men visst... gästsängarna och bäddsoffan ska ju också bo någonstans...
 
 
Hur underbart är inte de här seten liksom? Säljes på H&M, bilderna är "lånade" från deras hemsida
 
 
 

Att våga längta

2 Läs mer >>
Extremt nervösa och spända begav vi oss idag till Ljungby sjukhus för ultraljud. Det var både mysigare och vi blev bättre bemötta där än Växjö. Vi fick en fantastisk kvinna som gjorde undersökningen och när vi såg hjärtat drog vi båda ett djupt andetag av lättnad. Mer hade vi inte behövt se, men tur i oturen låg Lucky fel för undersökningen och hon förstod nog att vi inte var så intresserade av KUBen igentligen utan mest ville se barnet, för hon visade alla kroppsdelar och funktioner och inte alls som barnmorskan sagt i Växjö: "De kommer se hjärtat och sen direkt zooma in på nacken så man ser inte så mycket". Vi fick en full guidad tur om vårt barns anatomi och fick se den vinka, klia sig, mätte händer och fötter och att den kissat. Hon sa att Lucky hade en stor rund mage, låg i skräddarställning och sög på tummen. "Precis som sin mamma" sa Peter, haha! Jag fick hoppa och hosta och guppa med rumpan för att få Lucky att vända sig i profil så hon kunde mäta nackvätskan. Efter 30 minuter vände Lucky sig faktiskt om och tog tummen i munnen och vickade på rumpan. KUB visade att risken för kromosomavvikelse var 1 på 1020. Bra odds alltså! Så vi vet alltså att Lucky har tio fingrar och tio tår, två hjärnhalvor, två njurar, matsäck som var fylld med vatten, en urinblåsa som fungerade, gillar att suga på tummen, växer bra, är lite tjock, är envis alternativt bekväm av sig, och är precis så gammal som jag hela tiden har sagt! Där fick hon, barnmorskan som påstod annat! Vi fick 6 bilder med oss hem. Egentligen får man bara två men kvinnan förklarade alla bilder med :" Jag kunde inte låta bli, den är ju så söt!"
 
Idag har jag även träffat grannens nytillskott i familjen. En liten tös som är för söt! 
 
 
 

KUB ultraljud

0 Läs mer >>
Förra veckan mådde jag superdåligt! Kräktes och var extremt orkeslös, i stort mest sängliggande. Mådde skräp helt enkelt! Den här veckan har jag "sommarjobbat" igen. Har gått jättebra och mått bra! Kanske är så att jag fokuserar på annat, i mitt extrajobb så måste man vara fokuserad 100% alla sekunder i de 8 timmar jag jobbar, men jag älskar det och jag mår ju tydligen bra av det! Migrän har jag ju haft, men det är av värmen och inget annat. Nu har det äntligen regnat och det är svalare igen! Thank you Lord!
 
Idag är det ultraljud! Hepp, så var den dagen här! Idag får vi bevisa att Lucky är i 14:de veckan och se att Lucky lever! Oron finns ju där hela tiden att det ska bli som med Liten ett och att allt känns bra men att bebisen dött. Då var vi iofs inte så här långt och hade aldrig sett ett faktiskt tickande hjärta, som vi gjort på Lucky! På jobbet sa de att detta är bara början, nu kommer jag oroa mig resten av livet, det är en del av föräldraskapet! Det låter rimligt. 
 
Nähä, nu ska jag kolla vart vi ska för det är ett för oss nytt sjukhus eftersom de var de enda som hade tid att göra ultraljud i hela länet!
 
 
 

Vecka 13