Brev från RMC

Nu har det kommit! Vår IVF plan och våra remisser för infektionsprover, dvs prover som testar om vi har HIV, Hepatit B o C osv. Positivt är att jag kommer slippa så mycket blodprov den här gången! Bara ett rör till infektionsprovet istället för 6-7 st som förra gången, och graviditetstestet ska tas hemma, inte med blod som de senaste två gångerna. Skönt då jag själv kan få svar direkt, och tillsammans med min man för en gångs skull, och inte vänta två dagar på ett samtal om hormonvärden och sen berätta för maken. Nu kan vi båda se om det är positivt eller negativt, tillsammans!
 
Så nu har vi alltså lite datum att förhålla oss till, och vi har ändrat kosten efter rekomendationerna. Den här gången ska vi inte ta några chanser! Svårast är ändå att dra ner på koffeinet. Jag har slutat att dricka Cola, minskat kaffet till en kopp om dagen och försöker bara äta choklad på helgen. Svårats är chokladen, och att undvika lakrits helt! Maken har dragit ner på kaffe och alkohol. Nu väntar vi på 16/4 då jag börjar med nedregleringen. Jag kommer använda nässpray, vilket är det vanligaste av vad jag förstått.
 
Nedreglering

"Det första steget i en IVF-behandling kan vara nedreglering. Den består av injektioner eller nässpray som kvinnan ska börja ta 21 dagar efter menstruationens första dag eller enligt anvisning. Ni får elektroniska recept på medicin, sprutor/kanyler, videoinstruktion i stickteknik samt be­hand­lingsschema. Ni blir informerade om och får lära er att själva ta injektioner. Om ni får nässpray innehåller den 30 eller 60 doser. För att hålla reda på hur många doser som är kvar, kryssa på schemat i förpackningen.
 
Nedregleringen innehåller ett hor­mon (GnRH) som blocke­rar di­na egna hormoner. Det gör det lättare att styra behandlingen och enklare att bestämma exakt tidpunkt för ägg­uttag­ningen. Hormonets effekt upphör så fort man slutar att ta det. Hur länge man ska an­vända nedregleringshormonet innan man påbörjar hor­monstimuleringen är olika i varje en­skilt fall. Däremot är det viktigt att fort­sätta med nedregleringen parallellt med hor­monstimuleringen.
 
Nedregleringen kan ge biverkningar som övergående värmevallningar, huvudvärk, humörsvängningar, trötthet och torra slemhinnor."
Källa RMC SUS
 
 

Kommentarer:

1 Josse:

skriven

Bra att du har din nya blogg så man kan följa allt steg för steg. Är ju en hel vetenskap och svårt att begripa för en som inte själv är i processen. Älskar dig systeryster och din fina man, vi alla håller tummarna så hårt vi bara kan <3

Kommentera här: