1 Läs mer >>
I helgen kom fina familjen S och hälsade på! Så mysigt att träffa dem o deras barn! Vi fick deras spjälsäng med massa mysiga lakan till. Igår byggde vi ihop den och hängde en himmelsäng över så inte katten kommer in... Tänkte vi. Tre sekunder senare var katten inne och mös för fullt. Vi fick fya och schasha en del, sen har han faktiskt låtit den vara! Peppar peppar! 
 
Igår fick jag en värk och tänkte "äntligen!!!" men nej, det stannade. I natt vaknade jag, kände ett tryck och kände "jaaaa", men nej. Kommer väl vara så tills 23/2 eller nåt... 
 
Imorgon ska vi lämna katten på semester. Hoppas det inte blir för stor chock när han kommer hem igen när vi är en till... Men det fixar han säkert! Han är ju envis och bekväm av sig även om han verkligen inte tycker om barn! 
 
 

så redo att föda

3 Läs mer >>

Samlar alla veckorna här istället för att fylla bloggen med bilder ;)

2 februari 2015: vecka 40

Lucky: ca 51 cm och runt 3,6 kg. 
 
Jag: Plötsligt kom det bristningar med besked. Det gör absolut inget, men blev väldigt förvånad när jag på kvällen inte har några förutom lite runt naveln, och på morgonen har det bara exploderat av bristningar. Annars är det som förra veckan. Mycket mer törstig bara, blir plötsligt så törstig så jag inte står ut om jag inte får dricka NU!
 
27 januari 2015: vecka 39

Lucky: ca 50cm lång och väger runt 3,2kg. Det märks att Lucky tycker det är väl trångt i magen nu. Mycket bökande.
 
Jag: Jag behöver tydligen äta och sova mycket nu, och kan sova oroligt. Faktum är att jag sover djupt och tungt nästan hela nätterna. Lucky har börjat vara vaken på dagen och sova på nätterna, tror det bidrar till min goda sömn. Andningen är lättare sedan magen droppat ned en bit. 
 
15 januari 2015: vecka 37

Lucky: Väger runt 3 kilo och är ca 48cm lång. (varierar ju väldigt från barn till barn) Är fixerad och redo för födsel.
 
Jag: Bäckenet ska nu vara ganska uppluckrat, och ja det blir inga långa promenader! Det ska kunna vara svårt att sova, vilket stämmer ibland, vissa nätter sover jag ju typ 12 timmar, med två vakenperioder bara för toabesök och höftsmärtor. I övrigt mår jag ganska bra! Lite illamående och trötthet, men det kan bero på järnbristen, och så har jag svårt med andningen om jag lutar mig bakåt.
 
30 december 2014: vecka 35

Det går så rasandes fort nu så jag hinner inte med att koppla att det har gått ännu en vecka!
Lucky: väger ca 2,4kg (BM gissar på 2,6) tränar matsmältningen och ligger upp och ner. Barnmorskan sa till oss i måndags att skulle Lucky födas nu så skulle hen vara färdigutvecklad med två undantag: sugreflexen är inte där än och hen kan ha svårt att hålla tempen. Men eftersom vi är så säkra på att jag kommer föda i vecka 42 så är det ju inte så viktig fakta egentligen.
 
Jag: Enligt vårdguiden kan jag ha ökat mellan 11-13 kilo. Ta bort 10 från det senare så har vi sanningen. Man kan bli mer lättirriterad då man har svårt att hitta bekväma ställningar och allt värker, och Ooo,ja! Allt tar emot: resa sig, sätta sig, lägga sig, ta sig ur sängen, gå, äta, kissa, nå saker, komma förbi saker, sätta sig i bilen, gå ur bilen, bädda, laga mat, spela på datorn, allt är mer omständigt och medför djupa suckar och stön. MEN veckorna pinnar ju på och snart är januari här och bara 1-1,5 månad kvar! Och jag kommer vara ledig! :D
 
22 december 2014: vecka 34

Lucky: Om förlossningen skulle starta nu så skulle inte förlossningspersonalen försöka skjuta upp den. Lucky skulle klara sig bra utanför magen, med bara lite hjälp att hålla värmen. Lucky ska väga kring 2,3 kg (har hen hållit sin viktuppgång så är vikten troligen 2,5kg.)
 
Jag: kan nu känna av förvärkar (vilket jag ju har) av att livmodern tränar inför förlossningen. När Lucky rör sig livligt kan jag också känna huvudet i bäckenet som skaver så det ilar. Min mage har (faktiskt inatt) dragit sig nedåt en bit, men jag tycker fortfarande att det trycker på lungorna när Lucky sträcker på sig eller sparkar till. I ett par dagar har vi sett rumpan vippa fram och tillbaka under huden. Blivande morfar Tommy säger att hen dansar samba, vem vet :)
Ett 34 veckor gammalt foster som är 46 centimeter långt.
9 december 2014: vecka 32

Lucky: På 1177 står att Lucky nu kan ha vänt sig så huvudet är nedåt, vilket inte är fallet än. Sparkarna ska nu kännas mer som knuffar för att det är trängre för barnet att röra sig, det är inte heller fallet. Inatt sparkades det (och då rejäla sparkar) så jag inte kunde sova. Idag har jag varit öm så varje buff inifrån har värkt som i öppna sår.
 
Jag: Det blir trångt i magen nu och som över en natt har jag fått svårt att röra mig. Har jag suttit en stund så måste jag ta sats och sen halta iväg. Jag har börjat må illa till och från, men inte så kraftigt som i början av graviditeten.
 
2 december 2014: vecka31

Lucky: kan nu fokusera blicken och se bättre skillnad på mörker och ljus. Hen ska också kunna känna igen musik som hen hört upprepade tillfällen (hur de nu vet det).
 
Jag: Kan ha gått upp 8-10kg, jag har gått upp 2kg totalt. Min lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Från och med nu ska jag besöka barnmorskan varannan vecka, men det har jag gjort ett tag och nu har jag inte nästa möte förens om en månad. Men allt var ju bra, så troligen därför?
 
19 november 2014: vecka 29

Lucky: ska ha växt en cm och gått upp lite till. Lucky kan drömma nu (undrar vad hen drömmer om...) och ska nu kunna nå revbenen och sparka på urinblåsan, vilket Lucky redan gjort i några veckor! Lucky fortsätter vara väldigt aktiv varannan dag, och varannan dag bara på kvällen.
 
Jag: Det kan nu kännas som att inre organ trängs undan, och ja, det kan man ju minst sagt säga! Bebisen kan sparka så det syns utan på och man kan bli öm, och ja, det stämmer det med! Ibland spänner också magen som om jag hade ett bälte rakt över som jag behöver spänna upp...
 
10 november 2014: vecka 28

Lucky: Väger drygt ett kilo och är ca 39cm lång. Har börjat sträcka på sig så huvudet trycker på revbenen.
 
Jag: Nu kan jag ha gått upp 8-11 kg enligt vårdguiden, jag har gått upp 2 kg. Däremot har de rätt att det är svårare och svårare att röra sig som innan. Överkroppen är liksom stel och inte direkt följsam. Känsloyttringar och reaktioner kan bli starkare igen, vilket de verkligen blivit! Exploderar på en sekund, gråter i en handvändning men kan också börja skratta åt alltihop direkt efter.
 
3 november 2014: vecka 27

Lucky: Väger runt kilot och är väldigt aktiv, speciellt på kvällarna, men såfort Peter lägger handen på så slutar Lucky att sparka. Igår på morgonen låg vi dock och tittade på när huden på magen rörde sig då och då, för att Lucky var emot där. Lucky når i vissa lägen mina nedersta revben och det är minst sagt obekvämt när hen sparkar där.
 
Jag: Ingen större skillnad mot förra vekan, förutom att rörelserna i magen är mer och mer påtagliga.
 
27 oktober 2014: vecka 26

Lucky: är nu ca 35 cm lång och väger 800-900gram. Nu börjar Lucky öppna och sänga ögonen och öva på att andas genom att dra in fostervatten i lungorna.
 
Jag: Nu börjar jag märka mer och mer att Lucky reagerar på ljud, rörelserna i magen är tydliga. Halsbrännan är i perioder bättre, och jag har vant mig vid magen på något sätt. På arbetet märker jag att den är i vägen när jag lyfter lådor, men annars känns det som innan jag blev gravid, med undantag för trötthet, svullnad och tryck och att det rör sig.
 
20 oktober 2014: vecka 25

Lucky: ca 33 cm lång och väger runt 700 gram. Lucky kan nu knyta händerna och ta tag i fötterna. Lucky ska kunna reagera mer på min röst nu än omgivande ljud, och har sin egen vaken- och sovrytm i min mage. Korttidsminnet har utvecklats och känslen fungerar. 
 
Jag; Enligt 1177 ska jag vara uppmärksam på att barnet rör sig varje dag och lära känna dess rytm. Lucky har börjat sparka på urinblåsan då och då, vilket skapar lätt panik när jag är kissnödig. Vissa dagar är hen jättesprallig och andra lite lugnare, men jag oroas inte över det. Snart nog kommer en aktiv dag igen.
Jag har fått ökad halsbränna och kramp, bäckenet är som vanligt stelt och då och då med ilande smärta.
 
13 oktober 2014: vecka 24

Lucky: är ca 30 cm lång och väger 600 gram. Huden blir tjockare och nu är lungorna färdiga för att andas luft om det skulle födas. Hörseln är nu så god så Lucky känner igen mammas och pappas röster, samt mammas hjärtslag. Att Lucky hör har vi märkt på att Lucky vaknar och sprattlar till när väckarklockan ringer på morgonen. Nu börjar det bli trängre i fostersäcken, kanske är därför jag känner mer och mer rörelser.
 
Jag: Jag ska kunna ha gått upp 5-7 kg, men jag har gått ner ett istället. I övrigt har illamåendet kommit tillbaka, men jag kräks tack och lov inte. Foglossningen gör att min vikarie ska ta en dag i veckan - hoppas jag - och att jag vaknar på natten av att jag sovit på rygg och inte kommer runt till sidläge. Jag känner små sammandragningar ibland och har kramp i vaderna ofta. Drömmarna börjar bli sjukare och sjukare och halsbrännan är jobbig! Speciellt på jobbet där jag böjer mig ofta.
 
Nu har även Peter kunnat känna Luckys rörelser då och då.
 
2 oktober 2014: vecka 22
Var länge sedan jag skrev här! Men händer inte så mycket med utvecklingen just nu.
 
Lucky: 27 cm lång och väger runt 450 gram. Ögonen är slutna men Lucky kan se ljus och mörker genom ögonlocken.
 
Jag: Jag har foglossning och halsbränna. Lucky sparkar då och då, det känns som nervryckningar fast lite tydligare på något sätt. Eller som att någon petar en inifrån. Jag har gått ner ett kilo igen.
 
17 september 2014: vecka 19+2
 
Lucky: är nu ca 24 cm lång och väger runt 350 gram. Lucky har ögonfransar, kanske lite hår och har utvecklat känsel.
 
Jag: Jag ska må bra nu, men är förkyld så märker inte av det iofs.
 
1 september 2014 @ 7:55: vecka 17+0
 
Lucky: är nu 20 cm lång (!!!) och väger runt 250gram och har nu lagrat lite fett (så troligen en ännu större knubbis än första ultraljudet) fingrar och tår är mer färdiga med små fingeravtryck anandes. (Enligt Liberos hemsida har barnet även öfonbryn och ögonfransar nu)
 
Jag: Enligt 1177 ska jag nu ha gått upp 3-6 kg. Vägde mig i torsdags och hade gått upp 2 kg och vägde nu exakt som när jag blev gravid! Alltså ökat 0,0 kg. Men eftersom jag redan var kurvig så har barnet och jag att ta av och det är ingen fara för barnet! Om två veckor får vi se Lucky-skrutt igen <3 
 
25 augusti 2014 @ 8:40: vecka 16+0

Lucky: Lycky växer fort nu och kroppen växer ikapp huvudet. Brunt fett lagras nu, det som hjälper Lucky att hålla sig varm vid födseln, och fosterfettet som ligger utan på huden skapas också, för att skydda mot att fostervattnet blöter upp huden.
 
Jag: Man ska nu ha gått upp mellan 2-5 kg, jag har inte vägt mig på länge så får väl se när jag stöter på en våg! Kroppens slemhinnor svullnar så tandköttet blöder lättare, näsan känns täppt och man kan få näsblod. Jag har ju dock haft det ett tag! Redan i juli hade jag dagar med forsande näsblod, något jag aldrig haft innan! Känner inte att det är värre nu! Man kan även svettas med än vanligt nu, men det har jag gjort länge med, och det är pga den ökade blodmängden. I övrigt kräks jag fortfarande, men jag är piggare och mår mindre illa!

18 augusti 2014 @ 15:42: vecka 15+0


Lucky: Lucky ska nu ha lagt på sig 50 gram och växt 2 cm. Nu fungerar nervsystemet så att Lucky kan styra sina rörelser, och skelettet har hårdnat. Fostret har nu hörsel och kan rycka till om det uppstår plötsliga ljud. 
 
Jag: Jag kräks ännu, inte varje dag, men det händer! Häromdagen kände jag av vad jag trodde var mensvärk, sen trodde jag det var förstoppning, nu när den är mer exakt värken förstår jag att det är så kallad foglossning. En molande värk i ländryggen och bäckenet fram, ner i rumpan och ljumskarna. I natt vaknade jag när jag vände mig och kände det som om någon högg mig med en kniv rakt i ländryggen. Men jag klagar inte! ;)

11 augusti 2014 @ 9:03 : vecka 14+0

Lucky: Lucky växer så det knakar, från topp till tå hela 14cm, och väger ca 100 g. Lucky kan få in tummen i munnen (som vi såg på ultraljudet), men kan fortfarande inte styra sina rörelser.
 
Jag: Enligt 1177 så kan jag bli sugen på mjölk pga att fostret lagrar kalcium, och det är helt rätt! Dricker massor med mjölk! Mitt hjärtas kapacitet kommer fram till vecka 32 öka med 30-50 procent, för att hålla både mig och Lucky syresatt.
 
Mina humörssvängningar ska bli större nu, men jag tycker det är bättre, Peter med! Däremot har jag börjat kräkas, alltid 10:55! 
Ett 15 veckor gammalt foster, 14 centimeter långt.

29 juli 2014 @ 11:42 : vecka 12+2

Jag har nu gått fulla tre månader och in i andra trimestern!! :D

 

Lucky: Lucky är nu ca 6 cm lång och väger runt 60gram. Skelettet som innan varit mjukt börjar nu hårdna. Risken för missfall har nu minskat betydligt och efter den här veckan tillkommer få missbildningar.

Jag: Min mage har svullnat upp så alla som möter mig frågar när vi ska ha barn. Jag mår bättre och bättre, men ibland kommer illamåendet som en överraskning. Mitt ena bröst har börjat läcka mjölk, något som är lite tidigt men helt normalt. Jag är nu mer aktiv även om jag känner att jag är flåsigare och hjärtat får jobba lite hårdare.

Ett foster som väger ungefär 60 gram. 

22 juli 2014 @ 22:47 : vecka 11+2

Lucky: Missfallsrisken är nu låg! Moderkakan och navelsträngen försörjer Lucky helt med näring och syre. Lucky är ca 5 cm lång och har dubblat sin vikt sedan förra veckan. Huden är tunn och genomskinlig, överläppen har bildat en armorbåge, fingernaglarna blir tydligare och fingeravtrycken bildas. Ansiktsdragen finns där och nästan alla organ och funktioner är på plats.

 

Jag: Illamåendet och tröttheten börjar troligen avta och "vissa har gått upp några kilo" :)

ett sex centimeter långt foster i vecka 12

19 juli 2014 @ 19:46 : vecka 10+6

Lucky: Lucky är nu ca 4 cm lång och väger 8 gram. Lucky rör sig, ögonen har täckts av ögonlock, tarmarna kryper in i magen från navelsträngen och könsorganet tar form.

Jag: Blodmängden i min kropp ökar, vilket kan få mig att känna mig trött, dock känner jag mig inte mycket tröttare än andra veckor. Illamåendet har börjat ge med sig däremot gråter jag lättare.

Ett foster som är lika stor som en klementin.

6 juli 2014 @ 18:30 : vecka 9+0

Idag har det passerat 9 hela veckor, och jag går med stora steg in i vecka 10!
 
Lucky: Nu går barnet fran att kallas embryo till att kallas foster. De flesta av kroppens organ finns och ska bara växa och börja fungera! Huvudet står för 50% av kroppen, Lucky är ca 3 cm lång och väger runt 5 gram. Nerverna utvecklas i hög fart och ögon och näsa är tydliga och nästan på rätt plats. Öronen är små knoppar på huvudet.
 
Jag: Brösten fortsätter växa och jag kan uppleva nästäppa (vilket jag märker och gör). Själv har jag upplevt att jag mår mer och mer diffust illa, men är piggare på något vis. Jag är arg och irriterad då och då, men det ska vara hormonerna ;)
Vecka 10
 
1 juli 2014 @ 08:56 : Vecka 8+2
 
Lucky:
Lucky är nu ca 2 cm och börjar likna en människa, då huvudet har fått en nacke och barnet har nu öron, ögonlock och anlagen till näsan kan synas. Forstets svans försvinner, och likaså simhuden mellan fingrar och tår. De inre delarna av könsorganet finns redan, medan de yttre ser likadana ut oavsett om det är en pojke eller flicka.
 
Jag:
"Många kvinnor oroar sig vid den här tiden" för allt möjligt. Munnen är mer svullen och skör och tandköttet är mjukare och blöder lätt.
 
 ett foster i  vecka nio som är två till tre centimeter långt
Bilder och informationen är lånad härifrån

Bebisen växer

1 Läs mer >>
Det blir inte mycket bloggande just nu för vårt internet har tagit slut och jag får vänta tills Peter kommer hem från jobbet och jag kan snylta på hans mobila nät. Inte händer det heller så speciellt mycket! Lucky gnor på i magen, jag känner det som att jag har en fyra kilos bowlingklot i bäckenet som trycks neråt och jag är sugen på allt...hela tiden! 
 
I övrigt så har kaffebryggaren gått sönder och jag halkade och trillade idag på väg till postlådan. Landade på rumpan, så inget farligt för Lucky! (och inte för mig heller)
 
Har snart lyckats äta upp lösgodiset jag packat ner i BBväskan, så får väl köpa nytt nästa vecka :)
 
Over and out
 
inte världens bästa bild, men hade inte sovit den natten innan, så orkade inte... :)
 

Dåligt med uppdaterin...

6 Läs mer >>
Kom på en sak som stört mig av och till, som jag tänkt skriva om här, men som jag liksom tänkt att jag skulle vara lite stabil inför först, den dagen kommer dock aldrig, så fort frågan kommer eller tanken susar förbi så blir jag irriterad, ledsen och frustrerad.
 
Det här med syskon. Syskon till Lucky menar jag då. Folk verkar inte ha förstått, folk i vår närhet som följt oss under dessa fem år det tog att bli gravida, de verkar inte förstå. En del gör det, andra känns det som att vi fått berätta om och om och om igen för att det ska gå in men de vägrar liksom acceptera det faktum att Lucky inte kommer få syskon. (Oj, vad några säkert kände sig träffade nu, några läser detta och undrar säkert vad de har sagt. Det spelar ingen roll, bara ni någon gång förstår!!) Lucky kommer att bli ett ensambarn. Varför frågar sig då några. Detta har tex kommit upp när vi kanske köpt saker begagnat och motiverat med att "ja, det blir ju bara Lucky, så är ju inga syskon som kommer ha användning av sakerna sedan". Jag kanske säger det lite väl ofta, men det är faktiskt för att vänja mig själv vid tanken på att det blir bara en graviditet, en förlossning, ett barn. För kanske har inte ens jag helt förstått. Därför blir jag så ledsen (även om det inte märks på mig) när folk säger: "Men det kan ni ju inte veta" eller "Men nu blev ni ju gravida, nu kanske det löser sig", eller "Men jag känner ett par som gjorde IVF och sen fick barn helt på egen hand efteråt". 
 
Absolut, miraklen sker, MEN (och läs noga nu! Gärna ett par gånger om det inte går in): VARKEN jag eller min man kan bli föräldrar. Jag har valt i samråd med min man att varken här eller i samtal förklara helt vad som är Peters problem, för det är vår ensak, något han vill hålla hemligt. Det jag kan säga däremot är att även om min man träffade en ny kvinna, en med en frisk livmoder, så skulle de ha det väldigt svårt att bli föräldrar utan hjälp. Utan IVF. Punkt slut. Sen har vi då min livmoder, som INTE producerar ägg, INTE kan putta ut ägg (om det funnits några) i någon äggledare då de är STÄNGDA (då säger några, "men det kan väl ha öppnat upp sig?" Ok, om du får ett sår, låt oss säga på din hand, så läker det samman, säg under 13 år som i mitt fall, det blir ett ärr. Om du nu blir gravid, öppnar sig ärret då? Blir det hål igen på samma ställe? Försvinner ärret som växt och växt under 13 år? Och så nästa försök till tröst från andra "men jag känner någon som spolade sina äggledare" Ja, fint, jättebra, det har de gjort på mig med, DET FUNKADE INTE! Det är stängt, kaputt. Sönder. Jag är opererad, jag har fått mediciner, vi kan inte få barn, utan hjälp. 
 
Vi har beslutat att inte göra fler provrörsbefruktningar. Varför inte? För vi vill inte. Det gör ont, själsligt och fysiskt. Kroppen tar stryk, psyket tar stryk, förhållandet tar stryk, ekonomin tar stryk. Vi kommer ha ett barn, ett vi längtat efter i sååå många år, och vi kan inte tänka oss att utsätta detta älskade barn för ett stressat, utmärglat och deprimerat par föräldrar som hela tiden åker på läkarbesök och kontroller, får missfall och vredesutbrott och gråter nätter igenom. Vi tänker inte utsätta Lucky för det bara för att ge hen ett syskon. Vi kan köpa att andra gör det, vi vill inte. Kanske ångrar vi oss, men just nu är vi helt 100% säkra på att det "bara" blir Lucky, och det är inte så bara det! Och vet ni vad? Det är VÅRT val. 
 
Jag förstår att det bara är tröstande ord ni utstöter, förhoppningar och uppmuntran, men jag blir så ledsen varje gång. Självklart vill vi ha fler barn. Vi ville ha två tre stycken. För varje gång någon säger "men det kan ni inte veta" så gör ni så jag känner mig lite mindre värd, för jag kan inte ge min man fler barn. (och han kan inte ge mig fler). Vi kan inte erbjuda vårt barn syskon, som ju är så härligt, underbart att ha. Vi får bara den här upplevelsen. Vi är så lyckliga över att få uppleva den, för som vi har längtat! Så snälla, förta inte den här lyckan genom att försöka trösta med att vi kanske kan få fler. Vi orkar inte hoppas på fler. Vi vill inte hoppas på fler. Efter det här förlossningen kommer jag be om att bli satt i klimakteriet, för att stanna upp mina livmodersjukdomar. För att orka vara mamma. Mamma till vår Lucky, ett resultat av fem års kontroller, operationer, mediciner, provrörsbefruktningar och missfall. 
 
Snälla, inget mer prat om syskon till Lucky. Om jag nämner att det inte blir fler, håll bara med. Det är vår verklighet, inget ord kan ändra på. 
 
Tack

Syskon

1 Läs mer >>
31 dagar, fyra veckor, en månad. På måndag går jag in i månad 9, och Lucky är färdig, inte längre prematur. Dock är ju både jag och barnmorskan helt inställda på att jag kommer gå hela 42 veckorna. Då är det 6 veckor kvar. Jag kan köpa det också :) 
 
I går (på min födelsedag) fick Lucky ett kusinbarn. Så var vi 5 st av 7 kvar som ska få barn i år i vår omkrets. Är det min tur nästa gång? Jag tror att en vän som ska ha veckan efter mig kommer få innan mig, så går lite och väntar på att hon ska föda! Hittills har det kommit flickor, jag vet att en flicka och en pojke är påväg, undrar så vad Lucky är (även om vi ju nästan vet så kan man ju inte vara HELT säker)
 
Just nu har Lucky helt vänt på dygnet. Hen vaknar 18-19 på kvällen, är vaken heeeela natten till kl 10 på förmiddagen, så sussar hen hela dagen med undantag för en liten vaken tid runt 12-14. Detta gör att jag är väldigt trött hela dagen, men är ju ledig för att kunna vila!

En månad kvar till BF

4 Läs mer >>
Här tänkte jag lägga upp det jag syr till Lucky!
 
Medtagbar skötunderlägg att byta blöjor på, plastad på ena sidan och tyg på andra.
 
 
Babynest
Den här och jag var inte helt överens och jag är inte jättenöjd, men den fyller säkert sin funktion.
 
Ny mössa och dregellapp:
 
Mössa till Lucky i marint tema såklart, med liten elefant som märke :) inte för att Lucky ska med på segelbåten första året åtminstone, men kan ju matcha mor o far ;)
 
 
Wrap (filt man sveper runt barnet) som så småningom ska ha "hål" i ryggen så man kan trå igenom bältesspännena så man kan svepa in barnet i filten i säkerhetsstolen eller vagnen och ändå ha barnet fastspänt och säkert! Instruktioner hämtade jag på Idas mirakel
 

Syverkstad

1 Läs mer >>
Nytt år och 37 dagar kvar till BF. Allt är jobbigt just nu, som jag skrev i senaste inlägget. Men Lucky dansar samba i min mage och då kan man ju inte vara annat än förtjust! En förbättring är dock att förstoppningen är som bortblåst! (rolig information för er)
 
I torsdags fick jag värsta förvärkarna hittills, på kvällen. Var nästan så jag började ta tiden för de kom så regelbundet, men ville inte oroa Peter och försökte bara slappna av och njuta av pauserna. Hade det satt igång hade jag säkert märkt det ;) Barnmorskan sa ju att det kan vara så nu, eftersom livmodern intensifierar träningen av sina muskler. Den vet att det är nära nu och att det gäller att lägga på ett kol med övningarna.
 
I nyår fick vi en hel kasse kläder av Peters syster som hennes flickor haft, så plötsligt har vi massor med kläder till Luckys ankomst. Vi firade min födelsedag med dem med samma dag och jag fick mjukisbyxor att bo i på BB och som nybliven mamma, och en jättesöt mobil till spjälsängen med speldosa. Figurerna är bondgårdsdjur. Vi fick hintar om att det kommer en lekmatta längre fram, så det behövde vi inte köpa, och då mamma sagt att de har en sitter till Lucky så har vi plötsligt allt! Färdigt: bara packa väskan och invänta värkar, haha! Nä, vi ska fylla frysen med lättlagad mat också, och piggelin som jag kan smaska i mig när det börjat men vi inte åkt in än. Älskar det när jag har mensvärk, så tänkte att jag kanske vill ha det under latensfasen också! Vi rustar för krig, en lång förlossning och en lång återhämtning. En vän som var här igår frågade om vi rustade för apokalypsen... haha, ja, ungefär :) Det är ju en hobby vi har: planera och överdriva :)
 
Just nu bakar jag och tvättar babykläder mellan stl 50-74. Kommer nog vara ungefär vad jag orkar med idag, imorgon kommer mamma med man och morföräldrarna och firar min födelsedag i förskott. Jag orkar inte ha stort kalas, får bli lite utspritt, då får jag ju många födelsedagar ;)
 
 

Mindre än 40 dagar kv...