Det gula varuhuset

Då jag hade ärenden och inte vill åka dit höggravid så var jag på det stora gula varuhuset igår. Köpte inget av det jag brukar köpa, däremot saker som jag en period i livet aldrig trodde jag skulle köpa där, som amningsBH (ja, de hade faktiskt min storlek! Inte många ställen som har det), sängkläder och täcke till spjälsäng, spjälsängsskydd, badbalja, och babykläder. 
 
 
 
 
"Va?" Tänker ni kanske - "har de verkligen organiska/ekologiska kläder till baby där?" Svar: ja! Man får läsa på infon, men det har de! Strumporna däremot är inte organiska, men de är undantaget som bekräftar reglen! På tal om kläder, släkten: köp INGA jeanskläder som gåva till Lucky! Demin är hårt behandlad bomull som innehåller massor med gifter och hormoner som kan leda till allergi, infertilitet och andra besvär, samt är skadligt för naturen varje gång du tvättar dem fram tills du slänger dem, då de en sista gång skadar miljön. Se här tex...eller den här länken. Eller varför inte testfakta...eller råd och rön... skulle ni ändå ge Lucky jeans så kommer vi be om kvitto och byta eller aldrig använda dem. 
 
Som ni ser på bilderna så är inredning till Lucky grönt och ljusgrått (som vårt bröllop, inget vi planerat, bara blivit så) medan kläderna är marinblått, rött, vitt... mest för att de enda gröna kläder jag hittat inte varit miljövänliga eller fina.
 
Så avslutar vi med en bild på vagnen komplett istället för isärplockad.
 
 
 

Kommentarer:

1 Josse:

skriven

Till alla er som stod i startgroparna till att köpa barnjeans eller kanske redan har shoppat på er massa barnjeans. Frukta ej! Ni kan nämligen skicka upp dem till Sthlm om ni vill istället. Ingen hiphop-unge utan lite miljö och hormonförstörande jeans, right? ;)

Kommentera här: